Κόκκινη κομματική ταυτότητα

Κόκκινη κομματική ταυτότητα

Την ώρα που η ανεξήγητη αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία, οι αιτίες που κατέστρεψαν την Ελλάδα εξακολουθούν να είναι πάντα θεμελιώδεις λειτουργίες της ελληνικής κοινωνίας από το πολιτικό σύστημα. Κορυφαία όλων η αναξιοκρατία.

Και αυτή η κυβέρνηση τοποθετεί παντού "δικούς της". Οι συγκυβερνώντες (ΑΝΕΛ) τους άλλους "δικούς τους". Ακόμα και οι κομματικοί δήμαρχοι πάλι τοποθετούν "δικούς τους"

Το πρόστυχο της ιστορίας είναι ότι άλλους τους βάζουν απ΄ευθείας στις καρέκλες, χωρίς να εξηγούν σε κανένα πώς τους επέλεξαν,  ενω για άλλους κάνουν και ανοικτόυς διαγωνισμούς, για να ισχυρίζονται ότι υπάρχει και... διαφάνεια.

Πώς θα αλλάξουν την χώρα αυτοί οι τύποι, όταν κάνουν αυτό ακριβώς που έκαναν οι... κακοί προηγούμενοι; Και αυτοί αποσυνθέτοτουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, καταργούν κάθε κανόνα ισονομίας και περιθωριοποιούν πολίτες με αξίες, όνειρα, ελπίδες.

Σήμερα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στέλνουν βιογραφικά και τίτλους σπουδών οπουδήποτε στο εξωτερικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις αξιολογούνται τίμια - όλοι θέλουν ένα ικανό και άξιο στις πειχειρήσεις τους - και τελικά μεταναστεύουν αφού θα αμοίβονται με χρήματα που αναλογούν στο μεγεθός τους.

Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που στην Ελλάδα είναι στα αζήτητα, δούλευαν σαν Diliverάδες, ή έκαναν θελήματα.

Δυστυχώς και στον όμοιο παλαιοκομματικά ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν μόνο οι κομματικές ταυτότητες.