Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλήθειες και ψέματα

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Αλήθειες και ψέματα

Ναι, είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί να καταθέσει τις προτάσεις της στους δανειστές. Και ναι, είναι επίσης αλήθεια ότι η ελληνική οικονομία βουλιάζει ακόμα περισσότερο όσο αυτή η καθυστέρηση συνεχίζεται.

Όμως δείτε μερικές αλήθειες που θα έπρεπε να συγκλονίζουν το πολιτικό σύστημα:

1. Στις συζητήσεις με τους δανειστές δεν υπάρχουν πια περικοπές μισθών, συντάξεων, απολύσεις και νέοι φόροι. Συμπέρασμα; Μπορούσαν και οι προηγούμενοι να πουν αυτό το τριπλό "όχι" αλλά δεν το έκαναν ποτέ.

2. Εφαρμόζουν τις 100 δόσεις - ήδη εισπράττουν και μάλιστα χαρίζοντας ακόμα και το 100% τόκων προστίμων κ.α. Τι να σκεφτεί κανείς που η προηγούμενη κυβέρνηση παρακαλούσε επί ένα χρόνο για τις 100 δόσεις και στο τέλος, με το ζόρι έκανε στην πραγματικότητα 72 (για πάνω από 15.000 χρέος).

3. Κατάργησαν το διαρκές αυτόφωρο και αποποινικοποίησαν τις οφειλές μέχρι τα 50.000 ευρώ. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταντήσει ένας φτηνός ανθρωποδιώκτης που εξευτέλιζε ανθρώπους που δεν είχαν πια στον ήλιο μοίρα.

4. Με ένα βαθιά ανθρώπινο νομοσχέδιο η κυβέρνηση αποφυλακίζει πάνω από 4.000 συνανθρώπους μας που βρίσκονται στη φυλακή αν και είναι ανάπηροι, βαριά άρρωστοι, υπερήλικες κ.λ.π. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μετατρέψει σε βιομηχανία, ακόμα και τις προφυλακίσεις για ψύλου πήδημα.

Μπορώ να συγκρίνω κι άλλες δράσεις. Όλες περιγράφουν ότι σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει ανθρωπιά σε κάθε δράση της. Ας ελπίσουμε ότι θα επεκταθεί παντού δεδομένου  ότι στο οικονομικό θα τα βρούν.