Κουρέλι το άρθρο 4 του Συντάγματος

Κουρελιάζοντας το άρθρο 4 του Συντάγματος

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με μια στέρεη γνωμάτευση έκρινε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος και αντισυνταγματικός φόρος γιατί δεν αντιστοιχεί στην πραγματική αλλά στην πλασματική αξία των ακινήτων των φορολογουμένων.

 Πράγματι το άρθρο 4, βασικότερο άρθρο του Συντάγματος επιβάλλει κάθε Έλλην πολίτης θα συνεισφέρει φορολογικά με βάση το πραγματικό του εισόδημα και όχι κάποιο εικονικό - πλασματικό. Σε αυτό το σκεπτικό στηρίχθηκε και η απόφαση για τον άδικο ΕΝΦΙΑ.

Δυστυχώς η απόφαση του ΣτΕ θα αγνοηθεί και μάλιστα προκλητικά και να γιατί: Η κυβέρνηση θα μειώσει τις αντικειμενικές αξίες αλλά θα ΑΥΞΗΣΕΙ το ποσοστό φόρου επί αυτών και έτσι, πάλι θα εισπράττει τα 2.65 δισ. ευρώ σου προϋπολογισμού. 

Με αυτόν τον τρόπο η απόφαση του ΣτΕ θα παρακαμφθεί ενώ απκρύπτεται η πραγαμτικότητα που λέει ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί το Σύνταγμα ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ που επιβάλλει.

Συγκεκριμένα, ενώ το Σύνταγμα αναφέρει ότι ο κάθε Έλληνας θα πρέπει να φορολογείται επί των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ εισοδημάτων του, αυτό δεν ισχύει αφού η φορολόγηση γίνεται επί ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ που καθορίζονται με τεκμήρια. Τα δε τεκμήρια αυτά είναι συνήθως περιουσιακά στοιχεία χαμηλής αξίας (ένα παλιό αυτοκίνητο με πολλά κυβικά ή ένα σπιτάκι) και έχουν αποκτηθεί χρόνια πίσω,ενώ έχουν πληρωθεί και οι σχετικοί φόροι!

Εντάξει με τον ΕΝΦΙΑ λοιπόν: Δεν τηρούν το Σύνταγμα αλλά όπως είπαμε θα χαμηλώσουν τις αντικειμενικές αξίες, θα αυξήσουν το ποσοστό φόρου και είναι.... νόμιμοι. Με τα τεκμήρια όπου ακόμα και ένας άνεργος φορολογείται αν και έχει μηδενικό εισόδημα τι θα κάνουν το ΣτΕ και οι λοιποί Δικαστικοί Λειτουργοί;