Κι όμως θα τα βρουν

Κι όμως θα τα βρουν

Και ένας μαθητής Γυμνασίου εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης. Ούτε μια.

Αν πεις σε έναν μαθητή Γυμνασίου ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ οι Ευρωπαίοι θα χάσουν 300 δισ. ευρώ που την έχουν δανείσει, χιλιάδες εταιρείες που συναλλάσονται με ελληνικές θα χάσουν τα χρήματά τους, θα σου πει: Θα τα βρούν.

Αν του πεις ότι ξένα Funds που έχουν επενδύσει στο Χρηματιστήριο θα τα χάσουν όλα, ολόκληρη η ευρωζώνη θα κλυδωνίζεται άγνωστο για πόσο με το ευρώ και τα Χρηματιστήρια της να βουλιάζουν, είναι βέβαιο ότι με απόλυτη σιγουριά θα σου πει: "Ε, τότε θα τα βρουν".

Αυτό που εύκολα μπορεί να καταλάβει και ένας 16χρονος, υποκρίνονται ότι δεν το καταλαβαίνουν πολιτικοί, ΜΜΕ, δημόσια πρόσωπα, κόμματα και λοιποί διαγκωνιζόμενοι στα τηλεπαράθυρα και στα δελτία ειδήσεων. Που είναι η δυσκολία και δεν το καταλαβαίνουν; Άγνωστο.

Τους βλέπω επίσης να καταχεριάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "κάνει κυβίστηση" (κολοτούμπα), ότι συμβιβάζεται με τους δανειστές και άλλα παρόμοια. Περίμενε κανείς μια κυβέρνηση 15 ημερών να αντιμετωπίσει καταστροφές που επέφεραν τα 40 χρόνια φαυλοκρατίας της μεταπολίτευσης;

Σε αυτούς απαντώ ότι και μόνο που σταμάτησε η αλητεία των συλλήψεων οφειλετών, αρκεί. Και μόνο που επιστρέφει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, αρκεί. Και μόνο που 4.000.000 οφειλέτες θα μπορούν να πληρώνουν Τράπεζες και Εφορίες με βάση το εισόδημά τους αντί να βλέπουν τα χρέη τους να τοκίζονται, αρκεί.

Και μόνο που οι 300.000 πάμπτωχες οικογένειες θα έχουν πάλι ρεύμα, αρκεί. Και μόνο που η ανθρωπιά επιστρέφει στο υπ. Δικαιοσύνης και στο Δημόσιας Τάξης αρκεί. Να συνεχίσω;