Κι ο Κατρούγκαλος;

Κι ο Κατρούγκαλος;

Όλο και περισσότερες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες διαπιστώνουν ότι ενώ "είχαν δουλειά" το 2017, δηλαδή οι επιχειρήσεις τους είχαν δραστηριότητα, εν τούτοις στα ταμεία τους δεν έμεινε τίποτε. Τα όποια κέρδη εξανεμίστηκαν σε φόρους, πρόστιμα πάσης φύσεως και τρίτες δαπάνες από αυτές που το κράτος δεν τις αναγνωρίζει σαν δαπάνες.

Είμαστε ήδη στο 2018 και οι εν λόγω επιχειρηματίες πραγματικά ανήσυχοι, μιλούν για μια χρονιά που ενώ μπορεί να πάνε ακόμη καλύτερα, στος τέλος της θα έχουν και πάλι άδεια ταμεία. Θα έχουν δουλέψει για το κράτος.

Ένα παράδειγμα κλοπής των ταμείων τους είναι και ο νόμος Κατρούγκαλου με τις εισφορές. Το κατάπτυστο και ελεεινό πολιτικό σύστημα που καπηλεύεται το κράτος χωρίς να λογοδοτεί πουθενά, ψήφισε έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο (για να αναφέρω μόνο μια πτυχή του) οι εισφορές του έτους 2016, θα καταβάλλονται με βάση τα εισοδήματα του 2015. 

Στις 30 Ιουνίου του 2017, το Δημόσιο θα έπρεπε να επιστρέψει σε κάθε φορολογούμενο τις διαφορές που θα διαπιστωθούν εφόσον τα (δηλωμένα) εισοδήματα έχουν μειωθεί.

Είμαστε ήδη στο 2018 και το άθλιο αυτό κράτος εξακολουθεί να εισπράττει εισφορές με βάση τα εισοδήματα του 2015 (!) ενώ δεν έχει επιστρέψει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ από τις διαφορές που τους οφείλει. Παράλληλα δεν ξέρουν (οι του κράτους...), πότε θα εκπέσει φορολογικά το ποσό που θα επιστραφεί και που κακώς έχει  καταβληθεί (όταν γίνει ο συμψηφισμός).

Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να επαναλάβω πόσο θλιβερό είναι το ελληνικό κράτος και το πολιτικό σύστημα που εδώ και 37 χρόνια, το μετέτρεψε σε τέρας ακινησίας και αναλγησίας. Θέλω να επισημάνω την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ των πολιτικών σε ότι και παράνομο ή ανυπόστατο και να προβούν.

Ποιος θα τιμωρηθεί που ένας ολόκληρος νόμος δεν εφαρμόζεται; Θα υπάρξουν επιπτώσεις για παράβαση καθήκοντος σε όσους νομοθέτησαν στο γόνατο; Σε όσους έβαλαν το νόμο σε ένα συρτάρι και δεν τον διορθώνουν;

Οι πολιτικοί δεν κινδυνεύουν φυσικά γιατί έχουν νομοθετήσει να είναι στο ακαταδίωκτο. Υπάρχουν όμως και οι αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Θεωρώ ότι ο ιδιωτικός τομέας οφείλει να κυνηγά μετά μανίας το Δημόσιο σε κάθε παρεκτροπή του. Να προσφεύγει στο ΣτΕ και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να ζητά όχι μόνο τα χρήματά του αλλά και ηθική βλάβη.

Τι θα συνέβαινε πράγματι αν 50.000 Έλληνες έκαναν αγωγές για να πάρουν πίσω τις εισφορές που κακώς πληρώνουν; Τι θα συνέβαινε αν οι κάτοικοι της Μάνδρας με αγωγές ζητούσαν τους χαμένους τζίρους τους από την Περιφέρεια Αττικής; Μπορούμε να τρομοκρατήσουμε αυτό το κράτος της συμφοράς των Κατρούγκαλων;