Καλοί... πολιτικοί

Καλοί... πολιτικοί

Αλιεύω από την δεύτερη σελίδα της "Καθημερινής" (Στέφανος Κασιμάτης) την εξής στιχομυθία: Έλληνας του εξωτερικού μιλώντας με τον αρθρογράφο θα του πει: "Δυστυχώς για εσάς (Σ.Σ. τους εν Ελλάδι Έλληνες) οι Τσίπρας και Παππάς είναι σήμερα οι καλύτεροι πολιτικοί στην Ελλάδα".

Πέραν του γεγονότος ότι η παραπάνω εκτίμηση είναι απολύτως ανακριβής και τραγικά αστεία, θα μπορούσε κανείς να (του) απαντήσει: Ε, και; Έχει σήμερα η Ελλάδα ανάγκη... πολιτικών; Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Υποπτεύομαι πως αυτός που διατύπωσε τον αξιοθρήνητο αυτό ισχυρισμό, θεωρεί ότι η παραμονή στην εξουσία για τρίτο χρόνο ανθρώπων που απέτυχαν τραγικά παντού, καταστρέφοντας και τα ελάχιστα που είχαν απομείνει δεν μπορεί, θα οφείλεται σε κάποια (πολιτική) ικανότητά τους. Ενώ διαλύουν το σύμπαν, έχουν πάντα ένα 18-20%, μένουν κανονικά στην εξουσία, νομοθετούν ότι τους αρέσει και τίποτε δεν τους απειλεί.

Ακόμα καλύτερα κομπάζουν καθημερινά που τα κατάφεραν καλύτερα από τους όμοιους... προηγούμενους πολιτικούς που κυβερνούσαν έστω και αν... "αναγκάστηκαν" να πάρουν χειρότερα μέτρα εις βάρος των φτωχών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων. Είναι όλα τα παραπάνω κάποια ικανότητα; 

Όχι φυσικά. Είναι αδιανόητης έκτασης ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, απλώς στα ερείπια της μεταπολίτευσης οι του ΣΥΡΙΖΑ περιφέρονται κρατώντας αυτοί τα κλειδιά του ανύπαρκτου πια "κτιρίου", που δεν υπάρχει, έχει πέσει.

Είναι οι τελευταίοι πριν φτάσουμε στην απόλυτη ερημοποίηση του πολιτικού σκηνικού όπου βουλευτές θα καταδιώκονται στους δρόμους, πολίτες δεν θα πληρώνουν τίποτε, ο κοινωνικός ιστός της χώρας θα αποσαθρωθεί, η βία θα μεγαλώσει και πάει λέγοντας.

Σε αυτή την γενικευμένη παραλυσία της Ελλάδος, όπου Σύνταγμα δεν υπάρχει, οι Θεσμοί υπονομεύονται και σε ΟΛΑ τα κόμματα πρωταγωνιστούν ακόμη πρόσωπα του παλιού καφενείου, εντελώς άχρηστα και γραφικά, μπορείς να βρεις τον... καλύτερο; Μόνο χειρότερους μπορείς να μετράς και όταν θα έρθουν οι εκλογές τότε η "αξιολόγησή" τους  θα μας δείξει τον ικανό από τον ανίκανο. Υπομονή.