Και συ τι έκανες Ευάγγελε;

Και συ τι έκανες Ευάγγελε;

Υπάρχει διαφθορά, οργανωμένη και μεγάλη, μακρά και διάχυτη που εδρεύει στην εξουσία, τη δημόσια διοίκηση και το Δημόσιο, αλλά και διαφθορά που εδρεύει στον ιδιωτικό τομέα".Η δήλωση ανήκει στον κ. Ευ. Βενιζέλο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είναι στην πολιτική από το 1989, έχει διατελέσει άπειρες φορές υπουργός και είναι μέλος των μνημονιακών κυβερνήσεων από το 2009.

Το ερώτημα είναι: και συ τι έχεις κάνει για όλα όσα (μας) λες; Τίποτα. Δεν υπάρχει ούτε μια ΠΡΟΤΑΣΗ του, έστω στα χαρτιά, όλα αυτά τα χρόνια για να αντιμετωπιστεί αυτός ο καρκίνος που κατασπαράζει τα σωθικά της ελληνικής κοινωνίας. Και δεν υπάρχει γιατί όλη αυτή η διαφθορά ξεκινά μέσα από τον ισοπεδωτικό κομματισμό.

Δυο πράγματα εγκατέστησε το κομματικό κράτος (πρώτα του ΠΑΣΟΚ και μετά της ΝΔ που ακολούθησε). Την απόλυτη διαφθορά στη λογική "όλοι του κόμματος τρώμε" και την κατάργηση της αξιοκρατίας. Όπως είπε και ο Χρήστος Γιανναράς, στην κομματική Ελλάδα "έχει καταργηθεί κάθε δυνατότητα να ξεχωρίσει ο ικανός από τον ανίκανο, ο εργατικός από τον φυγόπονο, ο συνεπής από τον μπαγαπόντη, ο αξιοπρεπής από τον πουλημένο, ο ευφυής από τον εξυπνάκια".

Και ο υπουργός που πράττει, από τον υπουργό που μόνο επισημαίνει λέω εγώ.