Θουκυδίδης και... ΣΥΡΙΖΑ

Θουκυδίδης και... ΣΥΡΙΖΑ

"Ολόκληρος ο Ελληνισμός συνταράχτηκε, γιατί παντού σημειώθηκαν εμφύλιοι σπαραγμοί. Οι δημοκρατικοί καλούσαν τους Αθηναίους να τους βοηθήσουν και οι ολιγαρχικοί τους Λακεδαιμόνιους. όσο διαρκούσε η ειρήνη δεν είχαν ούτε πρόφαση, αλλά ούτε και την διάθεση να τους καλέσουν για βοήθεια. 

Με τον πόλεμο, όμως καθεμιά από τις αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις μπορούσε εύκολα να βρη ευκαιρία για να καταστρέψη τους αντιπάλους της και να ενισχυθή η ίδια για ν’ ανατρέψη το πολίτευμα".

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Θουκυδίδη και αν τα μετρήσουμε σωστά, περιγράφουν ακόμα και σημερα την Ελλάδα του διχασμού. Δείτε: Έχουμε μια αντιπολίτευση που το μόνο που κάνει είναι να ναρκοθετεί την (όποια) κυβέρνηση.

Σήμερα, θα υπονομεύσουν την ψήφο των εγγεγραμένων στους εκλογικούς καταλόγους Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Αν το παιδί σας σπουδάζει στο Λονδίνο, δεν θα ψηφίζει γιατί δεν το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν ο αδερφός σας είναι γιατρός στο Μόναχο το ίδιο.

Είναι η μόνη νάρκη που έβαλαν; Όχι. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ναρκοθετούν τα πάντα αδιαφορώντας για την λειτουργία της ελληνικής κοινωνιας. Στο σκάνδαλο Novartis που το έστησαν οι ίδιοι στο τρίγωνο Μαξίμου - Νεοαυριανισμός - παραδικαστικό, έχουν βγει στα τηλεπαράθυρα και ομιλούν  για ρεβανσισμό και δειλία (!) του πρωθυπουργού.

Στο μεταναστευτικό βάζουν νάρκες όπου μπορούν για να αποτραπεί η όποια λύση (αν υπάρχει...). Ενω δεν προτέινουν τίποτε, απορρίπτουν τα πάντα. 

Πώς εξηγεί ο Θουκυδίδης αυτή την πραγματικότητα; Λέει επί λέξη: "Για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων. Η προσωπική διστακτικότητα θεωρήθηκε δειλία και η σωφροσύνη προσωπίδα της ανανδρείας. Η τάση να εξετάζωνται προσεκτικά όλες οι όψεις ενός ζητήματος θεωρήθηκε πρόφαση για υπεκφυγή".

Αυτό κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ. Δολοφονούν τις λέξεις και τα νοήματα με μόνο σκοπό τη ναρκοθέτηση κάθε πράξης σωστής ή άστοχης δεν τους ενδιαφέρει