Θα το γυρίσει

Θα το γυρίσει

Αυτό που σήμερα εμφανίζεται ως το κορυφαίο πρόβλημα για την κυβέρνηση - το προσφυγικό - δεν αποκλείεται σύντομα να είναι ένα από τα θετικά της. 

Η κυβέρνηση έχει ήδη ένα σχέδιο πολλαπλών δράσεων που σαν κεντρικό στόχο έχει να ομαλοποιήσει απολύτως την διαδικασία: Έρχονται, τους τοποθετώ σε ανθρώπινες συνθήκες, ελέγχω γρήγορα τι δικαιούνται και επίσης γρήγορα τους στέλνω είτε προς την Ευρώπη είτε στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, με μπαράζ ελέγχων σε όλη την Ελλάδα (κυρίως στην Αθήνα) εντοπίζονται οι χιλιάδες παράνομοι που επιστρέφουν στις πατρίδες τους με συνοπτικές διαδικασίες.

Μέσα από την ομαλοποίηση της διαδικασίας θα έχουμε α) Όλο και λιγότερες προσελεύσεις γιατί οι μετανάστες θα αποθαρρυνθούν β) Θα εκλείψουν επιτέλους οι απάνθρωπες εικόνες Μόριας γ) Θα απελευθερωθούν ολόκληρες συνοικίες από χιλιάδες παράνομους μετανάστες που δρουν ανεξέλεγκτα. 

Το πολλαπλό σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει ακόμη και καμπάνια στο... Αφγανιστάν με κεντρικό σλόγκαν "γιατί δεν πρέπει να έρθεις" (ή κάτι τέτοιο). Η καμπάνια κρίθηκε αναγκαία μετά την διαπίστωση ότι στα νησιά μας το 75% όσων έρχονται είναι Αφγανοί μετανάστες. 

Δεν είναι εύκολη αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης όχι γιατί δεν έχει σχέδιο αλλά γιατί όσο σωστό και αν είναι έχει απέναντι ένα κράτος - τεμπέλη, κόμματα που μόνο υπονομεύουν χωρίς να έχουν τίποτε να προτείνουν και τοπικές κοινωνίες ανίκανες να αξιολογήσουν.

Φαίνεται όμως ότι μάλλον θα τα καταφέρει δια της επιμονής... Και τη βοήθειας από την ΕΕ που θα έρθει προσθετικά σύντομα.