Θέλουμε Μπακογιάννηδες;

Θέλουμε Μπακογιάννηδες;

Η περίπτωση του κ. Κώστα Μπακογιάννη είναι μοναδική στην πολιτική ζωή της χώρας. Όπως έχω γράψει και άλλη φορά, πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο που έρχεται από το μέλλον αφού ΕΝΩΝΕΙ δεν διχάζει, έχει σωστούς σχεδιασμούς για όλα, είναι φοβερά αποτελεσματικός, συνεργάζεται δημιουργικά και με τους αντιπάλους του (στην Περιφέρεια Στερεας το 80% των αποφάσεων το ψηφίζει και η αντιπολίτευση).

Με λίγα λόγια ο κ. Μπακογιάννης "σπάει" την αντίληψη ότι οι Έλληνες θέλουν πολιτικούς για το ρουσφέτι τους.

Αν και είναι στην Αυτοδιοίκηση μόλις 10 χρόνια έπεισε τους δημότες στο Καρπενήσι (δημαρχος), εν συνεχεία έπεισε τους πολίτες στη Στερεά Ελλάδα (περιφερειάρχης) και σήμερα φαίνετσαι ότι πείθει και για τον Δήμο της Αθήνας όπου έχει εντυπωσιακό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, που διεξήχθη από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, ο κ. Μπακογιάννης συγκεντρώνει ποσοστό 33,8% στην πρόθεση ψήφου. Όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν με μονοψήφια ποσοστά:

Το 8,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ Παύλο Γερουλάνο, το 7,9% τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, το 6,2% τον Χρήστο Τεντόμα, το 6% τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ του Νάσο Ηλιόπουλο, το 4,2% τον υποψήφιο του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό και 2,5% απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

Η δημοσκόπηση μας δείχνει ότι οι Αθηναίο δεν ψηφίζουν με πολιτικά κριτήρια αλλά με ουσιαστικά. Θέλουν τίμιες προτάσεις και αποτελέσματα. Θέλουν συνεννοήσεις και όχι αντιπαραθέσεις με βάση το χρώμα ενός εκάστου.

Ο κ. Μπακογιάννης κάνει την διαφορά και μας δέιχνει τον δρόμο: Στην Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει σήμερα χώρος για κομματικές σημαίες αλλά και ανίκανους χώρις σχέδιο διεκδικητές, αυτό μας λέει. Ο κ. Μπακογιάννης μας δείχνει επίσης ότι υπάρχουν πολίτες έτοιμοι να στηρίξουν μια πραγματικά ειλικρινή και άξια υποψηφιότητα αγνοώντας την κομματική γραμμή.