Η χώρα της μπούρδας

Η χώρα της μπούρδας

Η πρόταση Καμμένου να υπάρξει εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ μια... υποσυμμαχία από την Ελλάδα και τρεις (μικρές) χώρες των Βαλκανίων ώστε όλες μαζί να συμμαχήσουν με τα Σκόπια, για να τα προατατεύουν από κάποιον... αόρατο εχθρό, σε κάνει να αναρωτιέσαι αν μπορεί αυτή η δύσμοιρη χώρα να ελπίζει σε οτιδήποτε για το μέλλον της όταν σε σοβαρούς κυβερνητικούς θώκους υπάρχουν τέτοια πρόσωπα.

Η πρόταση Καμμένου θα μπορούσε να διατυπωθεί σε ένα παρακμιακό ορεινό καφενείο από τον συνομωσιολόγο του χωριού για να ακολουθήσει μετά η συνήθης καζούρα σε βάρος του, Δεν στερείται απλώς σοβαρότητας, δεν υπάρχουν λέξεις να την σχολιάσει κανείς. Είναι εκτός κάθε λογικής και ρεαλισμού και παίρνει όσκαρ αφέλειας.

Στις ΗΠΑ την εν λόγω πρόταση, όταν την άκουσαν, κοιταζαν ο ένας τον άλλον κατάπληκτοι, Στις τρεις Βαλκανικές χώρες δεν έχουν ιδέα, κανείς δεν τους ενημέρωσε ποτέ να φτιάξουν μια... υποσυμμαχία με τα Σκόπια. Και στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα το έχουμε πάρει τόσο σοβαρά ώστε η παρακμιακή καφενόβια μπούρδα Καμμένου:

- Επί ημέρες να απασχολεί το σύνολο των κομμάτων που το αντιμετωπίζουν σοβαρά λες και έχει οποιαδήποτε βάση. Πώς να σχολιάσει κανείς ότι ακόμη και η ΝΔ αντί να την απαξίωσουν και να το περιφρονήσουν αγνοώντας το, ασχολείται σοβαρά με την μπούρδα.

- Τα αδιόρθωτα ΜΜΕ το έχουν κάθε μέρα σε όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές τους. 

- Για πρώτη φορά προκύπτει κυβερνητική κρίση με πλήθος υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθενται στους ΑΝΕΛ.

Ένας καλοπαροαίρετος παρατηρητής θα μπορούσε να πει ότι τελικά είμαστε μια χώρα που η μπορδολογία έχει επιβληθεί και το σοβαρό έχει οριστικά εξωστρακιστεί. Κανείς δεν ασχολείται. Και πως οι μπουρδολόγοι, έχουν και παρόν και μέλλον στην πολιτική. Ξέρουν δε τι κάνουν.