Η φοροδιαφυγή έργο των πολιτικών

Η φοροδιαφυγή έργο των πολιτικών

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δίνει μάχη υπέρ της.... φοροδιαφυγής υποστηρίζουν  ΕΕ-ΔΝΤ με εμπεριστατωμένη μελέτη τους.

Με πολυσέλιδο υπόμνημα εκτιμούν ότι δεν υπάρχει βούληση για αλλαγές, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι πολλά «παράθυρα» για φοροδιαφυγή παραμένουν ορθάνοιχτα παρά το γεγονός ότι έχουν επισημανθεί επανειλημμένως.

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι "καμία κυβέρνηση δεν ήθελε να χάσει το κουμάντο στους διενεργούμενους ελέγχους, την επιλογή προσωπικού, ακόμα και να κλείνει τις τρύπες που οδηγούν στη φοροδιαφυγή".

(Αντίθετα βόλευε να φορολογούνται οι αδύναμοι επί εικονικών εισοδημάτων...)

Δείτε ΟΛΗ την εικόνα λοιπόν. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλου προτίμησαν να φέρουν τα περίφημα τεκμήρια και να φορολογούν ζημιογόνες επιχειρήσεις, άνεργους, ακίνητα μηδενικής αξίας κ.ο.κ. Ο Βαρδινογιάννης και ο τσαγγάρης στη γειτονιά, έδιναν από 650 ευρώ έκτακτο τέλος επιτηδεύματος. Ο πρώτος έχει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων και ο δέυτερος δεν έχει να φάει.

Πέραν της απάνθρωπης αυτής ισοπέδωσης, δέσμευαν ΟΛΑ τα πεόσωπα που διοικούσαν τους φορολογικούς μηχανισμούς οι οποίοι για να κινηθούν πρώτα ρωτούσαν.

Όλα αυτά τα κατέγραψαν οι δανειστές αντιλαμβανόμενοι ότι η Ελλάδα είναι μια δομικά διεφθαρμένη χώρα εξ αιτίας των πολιτικών που την κυβερνούν.