Η πολιτική παρακμή μεγαλώνει

Η πολιτική παρακμή μεγαλώνει

Η Ελλάδα ζει μια άνευ προηγουμένου πολιτική κατάντια που κορυφώνεται όσο ο κ. Σαμαράς οδεύει προς τις αναγκαστικές κάλπες. Η κατάντια περιγράφεται από όλες εκείνες τις παθογένειες που την κατέστρεψαν. Ιδού τι ζούμε αυτές τις ώρες :

* Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την εκτεταμένη σύγκρουση για να συσπειρώσει την βάση της. Με Βορίδη, ακροδεξιές κορώνες, ψεύδη περί ανάπτυξης, υποκρισία περί αναθεώρησης Συντάγματος, και μια δήθεν διαπραγμάτευση για το χρέος.

* Η αντιπολίτευση μοιάζει ανέτοιμη να αναλάβει την χώρα. Αντί να μιλά για το τι θα πράξει, είναι πάντα ουρά στις τακτικές Σαμαρά. Απσντά στα ανούσια αντί να έχει βγεί μπροστά και να περιγράφει την Ελλάδα που θα κυβερνήσει.

* Οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψάχνουν ένα άλλοθι για να μην γίνουν εκλογές και να παραμείνουν στις έμμισθες καρέκλες τους. Ξαφνικά προτείνουν μια κυβέρνηση "¨ειδικού σκοπού" (με βάση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) ή "εθνικής συνεννόησης".

Τι κοινό έχουν όλοι οι παραπάνω; Δεν έχουν κανένα σχέδιο, καμία ιδέα για το πως πρέπει να προχωρήσει η χώρα. Ψάχνουν να βρουν λεκτικές κορώνες ώστε να υπερασπιστούν το στενό έως και ατομικό συμφέρον. Δεν έχουν τίποτε να πουν για τα μεγάλα αυτής της εποχής.

Υπάρχει μια δικαιολογία πάντως. Σε μια χώρα που κυβερνάται από έναν (πρωθυπουργό) με την παρεούλα του τι νόημα έχει να σχεδιάζεις και να μιλάς για τα μεγάλα; Μόνο αν είσαι Δον Κιχώτης...