Η παράγκα έφυγε, το ποδόσφαιρο σώθηκε;

Η παράγκα του ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον τότε Ολυμπιακό, κατέστρεψε εκ θεμελίων το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το έχω ζήσει από μέσα και γνωρίζω τα πάντα.

Η παράγκα κανόνιζε ΟΛΑ τα παιχνίδια. τα αποτελέσματα ήταν προδιαγεγραμμένα κυρίως με την διαιτησία αλλά και με συμφωνίες προέδρων ομάδων. 

Ακόμη, κανόνιζαν σε όλες τις κατηγορίες ποιοι θα υποβιβαστούν και ποιοι θα πάρουν άνοδο. Είχε χαθεί εντελώς η ομορφιά του αθλήματος, στην πραγματικότητα το ποδόσφαιρο είχε γίνει... επιτραπέζιο. Δεν υπήρχε λόγος να αγωνίζονται αθλητές. 

Η παράγκα και ο Ολυμπιακός έστηναν όχι μόνο τα δικά τους παιχνίδια αλλά και τα παιχνίδια των άλλων. Ο Παναθηναϊκός π.χ. σφαγιαζόταν χωρίς έλεος. Θυμάμαι ένα παιχνίδι του στην Πάτρα που ξεκίνησε με... 7 κίτρινες κάρτες στο εικοσάλεπτο! Έκατσε και έχασε 1-0 για να μην διαλυθεί.

Η παράγκα και ο Ολυμπιακός κουρέλιασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο, έδιωξαν την οικογένεια από το γήπεδο, άφησαν μέσα μόνο τη φανατίλα, το απαξίωσαν μέχρι τον πάτο. Ακόμα το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει συνέλθει.

Φέτος όμως βλέπω ένα άλλο ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζω αν έχει κάτι αλλάξει. Μπορεί να είναι το VAR που πλέον δεν επιτρέπει τα πέναλτι - μαϊμού της παράγκας. Δείτε λοιπόν: Ο ΠΑΣ Γιάννενα νικά στην πρεμιέρα μέσα στον ΠΑΟΚ και μετά νικά στο γήπεδό του τον ΠΑΟ! Ο ΟΦΗ χάνει 3-0 από την ΑΕΚ και στα τελευταία 15 λεπτά ισοφαρίζει 3-3! Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με νίκη στην έδρα του. Ο Βόλος ξεκίνησε με δυο νίκες και μπήκε πρώτος.

Αν δεν είχε παραιτηθεί ο Ζαγοράκης από πρόεδρος της ΕΠΟ θα πίστευα ότι έχει έρθει η αυτοκάθαρση. "Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί" είπε. "Υπάρχουν μόνο ένοχοι". Σε κάθε περίπτωση όμως παράγκα στην βρωμερή έκταση που ξέραμε δεν υπάρχει. Ποιος ξέρει λοιπόν, μπορεί κάποιοι να ξαναπάμε γήπεδο.