Η κρίση είναι κρίση ήθους

Η κρίση είναι ηθική

Η κρίση που ζει η ανθρωπότητα είναι ξεκάθαρα ΗΘΙΚΗ. Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου είναι η ανηθικότητα που υπερισχύει, δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπιάς, οι ανθρώπινες αρετές που υποτίθεται μας ξεχωρίζουν από τα ζώα έχουν ξεχαστεί.

Δείτε τον "χυλό" των εικόνων και πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Γίνεται το χτύπημα στο Παρίσι και ενώ εμβρόντητος βλέπεις στα διάφορα site εικόνες πόνου και απελπισίας ανάμεσα στα κείμενα που διαβάζεις έχουν... διαφημιστικές προτάσεις για ψώνια ή για ταξίδια! 

Μπαίνεις στο YouTube να δεις ένα εφιαλτικό βίντεο εκτέλεσης αθώου από τους τζιχαντιστές και σου βάζει από πανω μια διαφήμιση για το... Σκρατς. Τα μεγαθήρια του Διαδικτύου έχουν μηχανισμούς απομόνωσης των διαφημίσεων, σκέπτονται όμως το κέρδος και τις επιτρέπουν ακόμα και στην υπέρτατη πίκρα. Γιατί το κάνουν; Για το κέρδος νομίζετε; Όχι, απλά είναι ανήθικοι.

Τα ίδια και χειρότερα διαπιστώνει κανείς στις δημόσιες εμφανίσεις των ηγετών. Ο Ομπάμα χαριεντίζεται σε φαιδρές τηλεοπτικές εκπομπές λίγες ώρες μετά το φονικό του Παρισιού..! Στην κηδεία του Μαντέλα χασκογέλαγε με την ξανθιά Ευρωπαία πρωθυπουργό βγάζοντας και σέλφι. Ποτέ στο παρελθόν ηγέτες τέτοιου βεληνεκούς δεν έδιναν δικαιώματα για ελαφρές συμπεριφορές.

Η ηθική κρίση έχει εξαπλωθεί σαν τσουνάμι παντού: Κλέβουν ανήμπορες γριούλες αλλά τις δέρνουν πρώτα αν και δεν χρειάζεται. Χτυπάνε αγνώστους επειδή είναι αλλοδαποί. Σου γρατσουνάνε το αυτοκίνητο από την μια άκρη στην άλλη με ένα κλειδι έτσι για κέφι. Πας στο μαγαζάκι σου και ένα έξυπνος το έχει γεμίσει σπρέι.

Δείτε τα κυβερνητικά μέτρα αυτής της "αριστεράς". Είναι ο ορισμός της ανηθικότητας να εφαρμόζεις τα αντίθετα από ότι είπες, να βαζεις στο ίδιο τσουβάλι τον έχοντα με τον μη έχοντα, να κυνηγάς φτωχοδιάβολους στα δικαστήρια. 

Έχουμε μπλέξει να ξέρετε. Η κοινωνική και οικονομική παρακμή δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί ποτέ αν θα επανέλθει στην κοινωνία η ατομική και συλλογική ηθική.