Η ελληνική μέρα της Μαρμότας

Ζώντας την μέρα της Μαρμότας

Η ελληνική κοινωνία εδώ και έξι χρόνια ζει την... "Μέρα της Μαρμότας" Κάθε πρωί ξυπνάμε και βλέπουμε ΙΔΙΕΣ κυβέρνησεις να διαπραγματεύονται με τους ΙΔΙΟΥΣ δανειστές για τα ΙΔΙΑ μέτρα: Φόροι και περικοπές.

Στην ελληνική "Μέρα της Μαρμότας" όλα είναι ΙΔΙΑ: Η ανεργία πάντα στο 26%, οι Τράπεζες να μην δανείζουν, οι ίδιοι φτωχοί να είναι πάντα φτωχοί και οι ίδιοι πλούσιοι πάντα πλούσιοι, τα νοσοκομεία πάντα χωρίς φάρμακα και γιατρούς, το τζόκερ να το κερδίζει πάντοτε ένας άλλος, ο Ολυμπιακός να παίρνει το πρωτάθλημα, στα φανάρια να σου ζητούν λίγα κέρματα.

Και οι νυν κυβερνώντες "βολεύουν" τις οικογένειές τους Ο Παπαδάκης στο πρωϊνάδικο αναλύει τα πολιτικά, η Μενεγάκη επιδεικνύει παπούτσια στο μεσημεριανάδικο, ο Πρετεντέρης στα πάνελ δεν καταλήγει ποτέ σε δια ταύτα, στα ραδιόφωνα παίζουν λαίκόποπ.

Το βράδυ πριν κοιμηθείς ονειρεύεσαι και ελπίζεις ότι από αύριο "κάτι θα έχει αλλάξει". Ανοίγεις τα μάτια σου και διαπιστώνεις ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η ΙΔΙΑ μέρα ξεκίνησε και εσύ θα την ξαναζήσεις ακριβώς όπως και τη χθεσινή.

Τι μπορεί να κάνει κανείς στην ελληνική "Μέρα της Μαρμότας;" Εγώ λέω ξεκίνα να ονειρεύεσαι. Χτύπα την πόρτα του γείτονα να του πεις μια καλημέρα. Αποφάσισε πως θα τιμωρήσεις όσους επαναλαμβάνουν τόσο σκληρά το δικό σου 24ωρο. Πάρε ένα βιβλίο: ΣΚΕΨΟΥ! 

Βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και τρέξε (ή έστω περπάτα) στην παραλιακή. Πάρε τηλέφωνο έναν παλιό φίλο και ρώτα τον αν είναι καλά. Χάσε τα παραπανίσια κιλά μπορείς; Αν οι άλλοι ¨"φροντίζουν να ζεις κάθε μέρα την "Μέρα της Μαρμότας" άλλαξε την εσύ. Μπορείς;