Η Ελλάδα ασφυκτιά

Η Ελλάδα ασφυκτιά

Η τρόικα, αφού έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα βάζοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις να υπογράψουν λεόντειες συμβάσεις, ελέγχει με έναν φοβερό τρόπο την Ελλάδα. Δείτε για παράδειγμα τις 100 δόσεις για χρέη προς το Δημόσιο. Ο νόμος είναι ψηφισμένος αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θέλουν να αλλάξει.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ισχυρίζεται ότι θα καταργήσει με έναν απλό νόμο το μνημόνιο. Το μνημόνιο καταργείται εύκολα , γιατί στην πραγματικότητα είναι προσωρινοί όροι για να πάιρνει η χώρα δανεικά.

Τι θα γίνει όμως με τις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα για όσα έχει ήδη πάρει;; Αυτές δεν μπορούν να καταργηθούν, τα χρήματα πρέπει να πληρωθούν και μάλιστα με τη συμφωνία οι δανειστές ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ διαρκώς την χώρα.

Αν μια επόμενη κυβέρνηση λοιπόν αθετήσει έστω και έναν όρο, τότε όλα τα δανεικά γίνονται αυθημερόν απαιτητά, με διπλάσια επιτόκια, με δίκαιο Αγγλίας και ενεργοποίηση κατασχέσεων. Στην ουσία μας πρωχεύουν ή γυρίζουμε στην δραχμή.

Το έγκλημα που έχει συντελεστεί ομού .μετά των δανειστών είναι ότι ενώ πολιτικοί και Ευρωπαίοι, απο κοινού κατέκλεψαν τους πολίτες με φόρους, απολύσεις και μειώσεις εισοδημάτων, δεν άλλαξαν πουθενά την οικονομική διάρθρωση της χώρας. Το κομματικο-πελατειακό κράτος είναι πάντα εδώ.

Συμπέρασμα: Η συνέχεια δεν (θα) έχει και πολύ σημασία. Η καταστροφή των πολλών θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, αν δεν μπούμε σε περίοδο μεγάλων μεταρρυθμίσεων.