Η ελίτ των Αράβων

Η ελίτ των Αράβων

Μια αποστροφή λόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο Πούτιν φέρεται να είπε στην Ρωσική Βουλή ότι όποιος θέλει να ζήσει στην Ρωσία θα πρέπει να μαθαίνει την ρωσική γλώσσα και να σέβεται απολύτως τον τρόπο ζωής των Ρώσων. Κατά τον Πούτιν όσοι επιθυμούν την σαρία οφείλουν να μείνουν στις πατρίδες τους και να μην πλησιάσουν καν την χώρσ του.

Η Θέση Πούτιν μοιάζει λογική. Αν την αντιστρέψει κανείς είναι σαν να εγκατασαθούν Χριστιανοί στην Σαουδική Αραβία και να απαιτούν να αλλάξει η χώρα θρήσκευμα, ήθη και έθιμα. Ωστόσο η θέση Πούτιν που στην ουσία μιλά για το έθνος - κράτος, δεν έχει καμία σχέση με την στάση της Ευρώπης που παραμένει μακράν η πλέον πολιτισμένη ήπειρος στον πλανήτη.

Τι λέει η Ευρώπη; Πώς όποιος επιθυμεί μπορεί να συμβιώνει δίπλα στον Ευρωπαίο κρατώντας την θρησκεία του, την γλώσσα του, τα δικά του ήθη και έθιμα αλλά ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ κάθε διπλανό του που πιστεύει σε κάτι άλλο. Η Ευρώπη, βαθιά δημοκρατική και ανθρώπινη,  έχει αποφασίσει να στηρίζει την διαφορετικότητα, να την προστατεύει και να μάχεται υπέρ της.

Μεταξύ των απόψεων Πούτιν και της Ευρωπαϊκής στάσης υπάρχει ένα χάος λοιπόν. Ο Πούτιν μιλά για κλειστά πνευματικά και ηθικά  σύνορα. Η  Ευρώπη μιλά για την καλώς εννοούμενη ελευθερία. Το ερώτημα είναι πως διαχειρίζεται κανείς τον τυφλό φανατισμό των τζιχαντιστών. Αυτοί είναι που οργανώνουν επιθέσεις εναντίον των πολιτισμένων (έως ένα σημείο...) της Δύσης, απαιτώντας να αλλαξοπιστήσουν αν δεν θέλουν να φονευθούν.

 Η απάντηση βρίσκεται στις ΗΓΕΣΙΕΣ του μουσουλμανικού κόσμου, Αυτοί έχουν την τεράστια ευθύνη να οδηγήσουν τους λαούς τους στην πνευματική κάθαρση, να θεσμοθετήσουν την παιδεία για όλους, να εξαλείψουν τον φανατισμό, να εξορθολογίσουν την θρησκεία τους και να εκπολιτίσουν τις χώρες τους που δυστυχώς βρίσκονται ακόμη στον Μεσαίωνα με... Θρησκευτικές Αστυνομίες και κρεμάλες για όσους διαφωνούν.

Σήμερα οι παμπλουτοι ηγέτες του Αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου έχοντας τον πλούτο και την εξουσία στα χέρια τους ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ, αφήνοντας συμμορίες στο όνομα του Ισλάμ να βιάζουν, να δολοφονούν και να καίνε. Ως πότε η Δύση θα ανέχετται το κρυφτούλι τους;