Η Βαρουφάκειος βλακεία

Η Βαρουφάκειος βλακεία

Θα ήταν φρόνιμο κάποιος να αρπάξει από το αυτί τον κ. Βαρουφάκη, να τον στήσει μπροστά σε ένα βίντεο και να του προβάλλει την εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου "Τσάλλεντζερ" (1986).

Αμέσως μετά την έκρηξη και καταστροφή του αεροσκάφους να του πει: Αυτή είναι η διαφορά θεωρίας και πράξης ηλίθιε!

ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ, το "Τσάλλεντζερ" θα πρόσφερε θέαμα κατά την απογείωσή του στους χιλιάδες πολίτες που είχαν κατασκηνώσει στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ και θα είχε μια εξαιρετική πτήση.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, το διαστημικό λεωφορείο διαλύθηκε σε 73 δευτερόλεπτα στέλνοντας στο θάνατο 7 ανθρώπους.

Στην θεωρία Βαρουφάκη λοιπόν (που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας τυφλά και όπου βγει), οι εταίροι "δεν θα αντέξουν τα κόστη ενός Grexit και θα συμβιβαστούν".

Στην πράξη όμως είναι μόνο η Ελλάδα που βουλιάζει με άδεια ταμεία, κλειστές τράπεζες, διαλυμένο ιδιωτικό τομέα και κανένα μέλλον, αφού ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει πια.

Δεν είναι δυστυχώς μόνο η εξωφρενική ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταστήσει τη χώρα ακυβέρνητη (αυτό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το δημοψήφισμα, αφού και μετά από αυτό, ακυβέρνητη θα παραμένει). Δυστυχώς όσκαρ ηλιθιότητας διεκδικούν και οι Ευρωπαίοι.

Πώς να ερμηνέυσει κανείς ότι ενώ γνωρίζουν την αιτία που καταστρέφει την Ελλάδα (πελατειακό κράτος, ανεπαρκές πολιτικό σύστημα) δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΕ για να το αλλάξουν, βάζοντας μόνο φόρους και περικοπές εισοδημάτων παντού;

Ήταν πανεύκολο: Περίοδος χάριτος 8 χρόνων στην Ελλάδα (καμία πληρωμή τόκων και δανεικών), χαμηλή φορολογία με σταθερό φορολογικά σύστημα και χρηματοδότητηση για την πλήρη αναδιάρθρωση της χώρας. Σήμερα η Ελλάδα θα είχε συνέλθει και οικονομικά και πολιτικά.

Τέλος όσκαρ διεκδικούν και και τα φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα του παρελθόντος (αντιπολίτευση) που έναν επικίνδυνο δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να τον νικήσουν, αλλά μόνο να τον παρακολουθούν να πειραματίζεται.