Εφαρμόζουν την σεισάχθεια

Εφαρμόζουν την σεισάχθεια

Τα στοιχεία είναι μάλλον συγκλονιστικά. Στις ρυθμίσεις οφειλών του 2013, υπάχθηκε μόλις το 3,3% των οφειλών ενώ στην πορεία ένα μέρος των υπαχθέντων εγκατέλειψε. Δηλαδή η ρύθμιση απέτυχε πλήρως.

Μόνο τον π. Σεπτέμβριο πάνω από 850.000 Έλληνες σταμάτησαν να πληρώνουν φόρους. Έτσι οι οφειλέτες στην Εφορία και τα Τελωνεία είναι 3,3 εκατ. άνθρωποι. Αν προσθέσει κανείς και αυτούς που χρωστούν σε Τράπεζες και Ταμεία τότε η Ελλάδα είναι μια βαλτωμένη οικονομικά χώρα που όλες οι οικογένειες βιώνουν την ασφυξία και την ομηρία.

Ασφυξία γιατί τα λίγα εισοδήματα κάθε οικογένειας τα αξιώνουν κράτος και Τράπεζες. Ομηρία γιατί η οικογένεια θα χρωστά δια βίου, δεν θα αναπνεύσει ποτέ.

Έτσι, ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών - οφειλετών τα έχει βάλει κάτω με μολύβι και χαρτί και έχει αποφασίσει να μην πληρώνει τίποτε, ούτε ένα ευτώ. Αυτό το ευρώ - αν το έχει... - θα το δώσει στο παιδί του για ένα κουλούρι στο σχολείο. 

Είναι ζήτημα χρόνου η συγκυβέρνηση Σαμαρά  - Βενιζέλου να βρεθεί σε εισπρακτικό αδιέξοδο. Οι Έλληνες που εφαρμόζουν μονομερώς τη σεισάχθεια αυξάνονται...