Ελλάδα η χώρα των ελεφάντων

Η Ελλάδα χώρα ελεφάντων

Η αρχή έγινε με τον κ. Κουμουτσάκο ο οποίος δήλωσε ότι θα υποβάλλει μήνυση και αγωγή κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη για κατασυκοφάντηση του.

Λίγες ημέρες μετά και ο κ. Σαμαράς επισήμως ενημέρωσε ότι μηνύει τρεις εφημερίδες και την κ. κυρία Γεροβασίλη (μετά αγωγών και αυτός) επίσης για κατασυκοφάντηση.

Στον μεν κ. Κουμουτσάκο "φόρτωσαν" τους δημοσιογράφους - εκβιαστές αν και ο ίδιος δεν ήταν στη ΝΔ υπεύθυνος Τύπου την επίμαχη περίοδο. Για δε τον κ. Σαμαρά είπαν ότι δυο συγγενικά του πρόσωπα ήταν στη λίστα Λαγκάρντ (και γι αυτό την "έκρυβαν").

Τι πραγματικά συμβαίνει και η πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεπέσει τόσο ώστε να διεξάγεται σε δικαστικές αίθουσες; Ποια είναι η πραγματικά αιτία που ο πολιτικός λόγος εμπεριέχει πια και λάσπη; Απάντηση: Η κύρια αιτία είναι η πλήρης κατάπτωση των αξιών.

Ως κοινωνία έχουμε εδώ και δεκαετίες συμφωνήσει ότι ΔΕΝ θα φυλακίζουμε όποιον κάνει φόνο αλλά όποιον ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι έχει κάνει φόνο. Στο νομικό μας πολιτισμό συμφωνήσαμε επίσης ότι κάθε μεταφορά είδησης πρέπει να συνοδεύεται από ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Αν κάποιος ισχυριστεί ένα αναπόδεικτο έγκλημα, όποια εφημερίδα το δημοσιεύσει θα καθίσει στο σκαμνί  για "διασπορά ψευδών ειδήσεων", αν δημοσιεύσει χωρίς έλεγχο ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Ο νομικός πολιτισμός επιβάλλει η εφημερίδα να ελέγχει την καταγγελία, να βεβαιώνεται ότι είναι αληθής και εν συνεχεία να την δημοσιεύει. Το ότι το είπε κάποιος έστω και επώνυμα δεν αρκεί, γιατί πολύ απλά έναντι αμοιβής βάζεις κάποιον να πει μαι τερατολογία εις βάρος του εχθρού σου, την δίνεις στις εφημερίδες και... τον καθάρισες! 

Πάμε τώρα στην πολιτική αντιπαράθεση. Βάζουν μια εφημερίδα να γράψει ότι ο τάδε πολιτικός τους αντίπαλος είναι ελέφαντας και μετά χωρίς κανέναν έλεγχο εγκαλούν τον συγκεκριμένο πολιτικό να αποδείξει ότι δεν... είναι ελέφαντας. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει κάνει σκουπίδι την πρώτιστη αξία της αξιοπρέπειας: Να υπάρχουν στέρεες αποδείξεις όταν σε κατηγορούν, όχι μόνο δυο λεξούλες: "Είσαι ελέφαντας".

Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το βιολί της λασπολογίας που στηρίζεται σε αναπόδεικτα δημοσιεύματα, είναι ντροπή. Φτάσαμε στο σημείο οι μισοί Έλληνες να πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Ούτε στην Ινδία τόσοι πολλοί.