Ελεγχόμενη ασφυξία για την Ελλάδα

Ελεγχόμενη ασφυξία για την Ελλάδα

Δεν γνωρίζω αν πράγματι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Σας βεβαιώνω όμως ότι πάντα η αλήθεια κρύβεται στις λεπτομέρειες. Στην προκειμένη περίπτωση η αλήθεια για την μεταχείριση της Ελλάδας από τους δανειστές (Γερμανία) κρύβεται στα ψιλά των αναλύσεων μεγάλων οικονομικών Οργανισμών.

Στο Σίτι του Λονδίνου, στη Νέα Υόρκη και αλλού, ήδη το θεωρούν δεδομένο: Το σχέδιο για την Ελλάδα που ήδη έχουν αποφασίσει και ξεκίνησαν να ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ, είναι η οικονομική βοήθεια προς αυτήν "ίσα που να την κρατά στη ζωή". Μάλιστα χρησιμοποιούν τον ιατρικό όρο "την κρατάμε στη ζωή με ορό".
Με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις οι δανειστές είχαν επινοήσει την καταβολή της οικονομικής βοήθειας με δόσεις ώστε να ελέγχουν τα πεπραγμένα τους. Τώρα αλλάζουν τακτική. Θα έχουμε χορήγηση από την Ευρώπη μιας συνεχούς αλλά πολύ μικρής βοήθειας εν είδει «ορού» προς την Ελλάδα, και ειδικότερα προς το τραπεζικό της σύστημα. Τόσης που "ο ασθενής να μην πεθαίνει, ούτε όμως να ανακάμπτει".
Ο στόχος είναι, η Ελλάδα με το ελεγχόμενο τεχνικό κώμα σιγά - σιγά να φύγει από την διεθνή επικαιρότητα και να μην επηρεάζει τις εξελίξεις. Να πάψει να περνά μηνύματα αλλάγων πολιτικής ή αποτυχίας των προγραμμάτων λιτότητας.
Με αυτόν τον σκληρό τρόπο ο έλεγχος της χώρας θα είναι απόλυτος. Η Ελλάδα δεν θα πάρει την πραγματική στήριξη που χρειάζεται, η κρίση θα συνεχιστεί. Τέλος θα είναι το παράδειγμα προς αποφυγήν για τις άλλες χώρες της ΕΕ: Μην τη μιμηθείτε.