Είναι κακό να πέφτει η τιμή του πετρεαλίου;

Είναι κακό να πέφτει η τιμή του πετρελαίου;

Για να κατανοήσετε τον παραλογισμό που έχει επιβληθεί στην παγκόσμια κοινωνία δείτε πως αξιολογείται η πτώση των τιμών του πετρελαίου. Σύμφωνα με όλους τους αναλυτές λοιπόν, ΑΠΟΔΕΙΞΗ της οικονομικής κρίσης είναι το γεγονός ότι το πετρέλαιο αναγκάζεται να ρίξει τις τιμές του.

Η μείωση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να πλήττεται ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ σε όλη την αλυσίδα του προϊόντος. Χάνουν οι παραγωγικές χώρες, χάνουν οι μεταφορείς, χάνουν τα διυλιστήρια (που έχουν αποθέματα), κ.ο.κ. Άρα έχουμε καταγεγραμμένη μείωση στα κέρδη και αυτό στον καπιταλισμό ισοδυναμεί με καταστροφή γιατί "δεν θα υπάρξουν τα μερίσματα που πρέπει στους μετόχους".

Την ίδια ώρα όμως που οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι υποτίθεται ότι πλήττονται από την πτώση τιμής του πετρελαίου, οι απλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα πρατήρια βενζίνης και πληρώνουν μόλις 1,55 ευρώ το λίτρο (όταν πριμ 4 χρόνια πληρώναμε 2 ευρώ θυμάστε;).

Ιδού ο παραλογισμός : Το όφελος των πολλών να θεωρείται... κακό επειδή επηρεάζει το όφελος των λίγων! Σημειώστε δε ότι τα κέρδη των πολυεθνικών στην πραγματικότηα "παρκάρονται" σε φορολογικούς παράδεισους και ΛΕΙΠΟΥΝ από την οικονομική καθημερινότητα, ενώ τα κέρδη των απλών ανθρώπων διοχετεύονται αμέσως στην αγορά για μικροέξοδα και την τονώνουν.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός ξέρετε...