Διαδηλώνοντας υπέρ του... Μαδούρο

Διαδηλώνοντας υπέρ του... Μαδούρο

Δεν είναι είδηση ότι στη Βενεζουέλα γίνονται διαδηλώσεις εν μέσω ενός πρωτοφανούς χάους με λεηλασίες, λιντσαρίσματα, έλλειψη τροφών και φαρμάκων, κατάλυσης κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πληθωρισμού 190%.

Η πραγματική είδηση είναι ότι εν μέσω αυτής της βιβλικής καταστροφής γίνονται και διαδηλώσεις υπέρ του χαοτικού και ανίκανου Προέδρου... Μαδούρο! 

Έχουμε μια χώρα η οποία έχει καταστραφεί συθέμελα από οικονομική άποψη, δεν λειτουργεί πουθενά η Δημοκρατία και - το σημαντικότερο - δεν έχει κανένα απολύτως μέλλον, όλα θα γίνονται χειρότερα. Έχουμε επίσης μια κυβέρνηση βαθιά διεφθαρμένη η οποία κατάκλεψε τον πλούτο της όχι τώρα αλλά από την εποχή του Τσάβες όταν όλα έμοιαζαν ρόδινα. Αυτό αποδεικνύει η είδηση ότι η κόρη του Τσάβες έχει 4,2 δισ. δολάρια σε καταθέσεις στο εξωτερικό.

Γιατί μπροστά στην ξεκάθαρη καταστροφή που πλήττει τις ζωές όλων των πολιτών αρκετοί διαδηλώνουν υπέρ του καθεστώτος; Γιατί είναι πάμπτωχοι οπαδοί του κόμματος που δεν έχουν να χάσουν τίποτε. Ήσαν πτωχοί και είναι πτωχοί, ποτέ δεν ήλπιζαν σε κάτι περισσότερο. Τι έχουν κερδίσει όμως; Ιδού:

Αυτοί που διαδηλώνουν υπέρ του Μαδέρο την ώρα που πολίτες μπουκάρουν στα Σούπερ Μάρκετ και κλέβουν πατάτες και γάλα, είναι αμόρφωτοι άνθρωποι, εντελώς περιθωριοποιημένοι και φτωχοί που σε αυτή τη ζωή πήραν μόνο μια "χαρά". Νίκησε το κόμμα τους και πήρε την εξουσία! Τώρα μπορεί να είναι και πάλι φτωχοί αλλά τουλάχιστον δεν κυβερνούν "οι άλλοι", κατά κάποιο τρόπο οι "κακοί". Υπερήφανα λένε: Κυβερνούμε "εμείς".

Σε έναν πολύ μικρότερο βαθμό (ευτυχώς...) συναντά κανείς και στην Ελλάδα αυτή την αντίληψη. Άνθρωποι που καταστρέφονται από τα άδικα φορολογικά μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ και που σε 17 μήνες τα περίφημα - κατά ΣΥΡΙΖΑ - "κοράκια"  θα τους παίρνουν το σπίτι, είναι μαζί του. Έχουν μάλιστα την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία με τους οπαδούς του Μαδούρο: Για τα σημερινά δεινά και τις αδιανόητες καταστροφές φταίνε οι προηγούμενοι που κυβέρνησαν, οι ξένοι που θέλουν να υφαρπάξουν τον πλούτο της χώρας, γενικώς υπάρχει μια διεθνής συνωμοσία στην οποία μετέχουν και εγχώριοι προδότες που δεν αφήνουν τον άγιο Μαδούρο (ή τον άγιο Τσίπρα) να σώσει την χώρα και τους ανθρώπους.

Πάντοτε οι φτωχοί και αγράμματοι άνθρωποι μαζί με τους εμμονικούς - φανατικούς είχαν ένα σημαντικό ποσοστό και στην ελληνική κοινωνία. Δείτε τους τύπους που πουλάνε στην τηλεόραση βιβλία για εξωγήινους ή για να μην πονά... η μέση σου, δείτε πόσο ψηλά βρίσκονται site που προβάλλουν τον Παϊσιο και διάφορες συνομωσιολογίες που δεν είναι ούτε για μικρά παιδιά. Δυστυχώς οι νοήμονες και συγκροτημένοι είναι πάντα μια μειοψηφία αυτό είναι το δράμα στην ανθρώπινη κοινωνία και τον 21ο αιώνα.

Η πραγματική πρόκληση είναι: Ο καθένας από εμάς, μπορεί να είναι μακρυά από αυτή την αυταπάτη της ημιμάθειας; Μπορεί να έχει άποψη και να γνωρίζει τι είναι αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια του; Μπορεί να ΞΕΡΕΙ;