Δεν υπάρχει αντίπαλος

Δεν υπάρχει αντίπαλος

Ο Χρήστος Γιανναράς ένας εξαιρετικός άνθρωπος της σκέψης είναι σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra (δεν τον καλεί ποτέ κανένα άλλο κανάλι) και τον ερωτούν: "Γιατί οι άνθρωποι δεν εξεγείρονται με όλα όσα γίνονται σε βάρος τους; Για΄τι δεν αντιδρούν; Και αυτό δεν συμβαίνει  μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο".

Ο Χρήστος Γιανναράς απάντηση δεν έδωσε παραδεχόμενος ότι δεν την ξέρει. Υπέθεσε ότι απλώς οι άνθρωποι δεν έχουν που να ακουμπήσουν, δεν ελπίζουν σε κανέναν πια πρόσωπο ή κόμμα.

Από το 2008 σε άρθρο μου που έχει δημοσιευτεί και στο "Μισές αλήθειες", έχω γράψει την απάντηση στο εν λόγω ερώτημα η οποία μάλιστα υπάρχει και στο μυθιστόρημα "24 Ώρες Ακόμη" που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες.Οι άνθρωποι δεν εξεγείρονται γιατί δεν υπάρχει πια ορατός αντίπαλος..!

Κάποτε ο αντίπαλος των ανθρώπων ήταν ο αυτοκράτορας. Μετά ο βασιλιάς. Αργότερα ο φεουδάρχης. Στη συνέχεια ο καπιταλιστής βιομήχανος. Σε όλους αυτούς μπορούσες να επιτεθείς, με επαναστάσεις, απεργίες, πάσης φύσεως διαμαρτυρίες.

Σήμερα ο απλός .άνθρωπος δεν έχει κανέναν απέναντί του α) για να του φορτώσει τα δεινά του β) για να του επιτεθεί. Ο άγριος παρασιτικός καπιταλισμός που ζούμε μέσα από ένα ανελέητο και άπληστο τραπεζικό σύστημα είναι ΑΠΡΟΣΩΠΟΣ. Λειτουργεί συνολικά στην λογική της ανήθικης κερδοσκοπίας και δεν έχει ηγέτες ώστε να τους επιτεθείς... Αυτή είναι η απάντηση.