Γιατί έρχονται οι μετανάστες;

Γιατί έρχονται οι μετανάστες;

Δείτε την δήλωση του επικεφαλής των συνοριακών φυλάκων για το μεταναστευτικό που αίφνης εξερράγη σαν βόμβα στα χέρια μας: "Δεν υπάρχει καμία μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Τι άλλαξε, λοιπόν, γεωπολιτικά και κοινωνικά τον Φεβρουάριο, Μάρτιο και αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα δεν έχει προηγούμενο; Τίποτε. Απλά τους καλέσαμε. Τους προσκαλέσαμε. Εξαγγείλαμε ότι δεν θα έχουν κυρώσεις, δεν θα τους περιορίσουμε την ελευθερία τους και θα τους περιθάλψουμε».
Σημειωτέον ότι οι συνοριακοί φύλακες ως "μάντεις του κακού", όταν είδαν και άκουσαν τις τοποθετήσεις της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό είχαν τοποθετηθεί ως εξής: "κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να “υποδεχθεί” χιλιάδες παράνομους μετανάστες".
Βέβαια η ελληνική πολιτική στάση (που περιγράφεται ωμα παραπάνω), είναι η μικρότερη αιτία που καραβάνια μεταναστών έρχονται προς τα εδώ. Άλλωστε τι να κάνει; Πάντα μιλάμε για ανθρώπους και η πολιτική τύπου Αμυγδαλέζα ήταν όνειδος.
Να οι σοβαρές αιτίες: Η Δύση αντί να σταθεί στο πλευρό του Άσαντ (κι ας μην το επιθυμεί) ώστε να τερματίσει τον εμφύλιο, την είσοδο των τζιχαντιστών, τους 230.000 νεκρούς και το 1.000.000 πρόσφυγες, στην πραγματικότητα τον διαιωνίζει.
Κι από κοντά η Τουρκία που έχει ανοίξει τις πύλες της ώστε οι δουλέμποροι να φυγαδεύουν μετανάστες λες και λειτουργούν οργανωμένα τουριστικά γραφεία.