Ασφάλεια με 50 ευρώ

Ασφάλεια με 50 ευρώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ζαλισμένος από την τριπλή εκλογική ήττα στην κάλπη και τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές δεν έχει καταφέρει να βρει τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει.

Έτσι, "σέρνεται" πίσω από πρακτικές που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί όπως το να υπερασπίζεται το μπαχαλο των Πανεπιστημίων.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες και η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί τα Πανεπιστήμια να είναι μέσα στην βρώμα, τα σπρέι και με μικρές ομάδες που καταλαμβάνουν χώρους και τα μετατρέπουν σε ορμητήρια για να καίνε και καταστρέφουν τις γύρω περιοχές.

Πώς θα μπορούσε όμως εύκολα να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η εύρρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων μας; Η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε κατα ασύλληπτα απλό: Μέσα στα τόσα έξοδα που αναλαμβάνει κάθε οικογένεια για να σπουδάσει το παιδί της, (ενοίκια, διατροφή, μετακινήσεις κ.λ.π) να προσθέσει ένα ποσό μόλις 50 ευρώ το χρόνο για την φύλαξη του Πανεπιστημίου του.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών λοιπόν που έχει 65.000 φοιτητές, θα μπορούσε να έχει ένα ποσό ικανό να οργανώσει την σωστή ασφάλεια του, όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Με ελεγχόμενους εισόδους, κάρτες, προσωπικό κ.λ.π. 

Ξέρω βέβαια ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, μέχρι και διαδηλώσεις για το πενηντάρικο το χρόνο αλλά μην το πάρετε σοβαρά. Όλοι αυτοί δεν έχουν πει ούτε μια λέξη για το αίσχος της παραπαιδείας (που στοιχίζει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στην οικογένεια) αλλά ούτε και για την αμορφωσιά στα Σχολεία μας, ιδιαίτερα στην βασική εκπαίδευση (Δημοτικό - Γυμνάσιο).