Αριστερά με δεξιά μέτρα

Αριστερά με δεξιά μέτρα γίνεται;

Τι είναι αυτό που διαχωρίζει την Δεξιά από την Αριστερά; Μια μια φράση μπορούμε να πούμε ότι: Η Δεξιά θέλει να κάνει "ότι καλύτερο μπορεί" για να διαχειριστεί αυτό που ήδη ζούμε, ενώ η Αριστερά θέλει σε αυτό που ζούμε "να τα αλλάξει όλα".

Ήταν η γαλλική επανάσταση που έβαλε τις βάσεις για να εμφανιστεί η Αριστερά που "θα τα αλλάξει όλα" και ήταν δυστυχώς η πραγματική ζωή που δεν έχει να περιγράψει ούτε μια περίπτωση που η Αριστερά να το πέτυχε. 

Φυσικά η Αριστερά είναι η μεγαλύτερη άμυνα στην αυθαιρεσία αυτού που ζούσαν οι κοινωνίες, ενώ αντιστεκόμενη και κερδίζοντας μάχες δημιούργησε το κοινωνικό κράτος που δεν υπήρχε. Υποκλινόμαστε λοιπόν.

Γιατί τα γράφω σήμερα όλα αυτά; Γιατί την Δευτέρα στην ελληνική Βουλή η Αριστερά που κυβερνά, στις προγραμματικές της δηλώσεις είναι πρακτικά μια σκληρότατη Δεξιά. 

Δείτε ένα - ένα τα μέτρα που παίρνει: Κόβει συνεχώς συντάξεις, βάζει εικονικούς αδιανόητους φόρους, καταδιώκει την επιχειρηματικότητα, μηδενίζει την κοινωνική πολιτική γιατί δεν έχει κονδύλια και για να μην σας κουράζω απαριθμώντας τα δεξιά μέτρα που παίρνει θα περιοριστώ σε τούτο: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!

Η Αριστερά που θέλει να τα αλλάξει όλα - ακόμα και την Ευρώπη - δεν αλλάζει τίποτε απολύτως, αντίθετα, αντιγράφοντας την μισητή δεξιά κάνει ακριβώς τα ίδια και χειρότερα. Θλιβερό συμπέρασμα: Αυτή δεν είναι αριστερά, είναι μια νέα μορφή εξουσίας όπου το πρωτεύον είναι η εγκατάσταση στην εξουσία με κάθε τρόπο και η παραμονή σε αυτήν. 

Το κάνουν μιλώντας αριστερά και πράττοντας δεξιά. Μάλιστα το κάνουν και με την λαϊκή επιδοκιμασία (κερδίζοντας εκλογές) αφού υπάρχει μια αξιοθρήνητη αντιπολίτευση που τελεί εν συγχύσει και δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί και είναι η εναλλακτική πραγματική πρόταση γαι την χώρα.

Έξι χρόνια τώρα έχουμε ανίκανες μνημονιακές κυβερνήσεις και αξιολύπητα κόμματα αντιπολίτευσης. Όχι τρία ούτε με 13 μνημόνια δεν έχουμε κανένα μέλλον.