Απειλή για τον λαό του ο Ερντογάν

Μόνο το λαό του απειλεί ο Ερντογάν

Οι καθημερινές απειλές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος και της ΕΕ είναι κενές περιεχομένου. Ο Ερντογάν έχει το μυαλό του στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και όταν ομιλεί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα αυξήσει το 40% που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις (με 20% αναποφάσιστους).

Ο Ερντογάν έχει επιλέξει την ακραία ρητορική αδιαφορώντας εντελώς για το τι λένε οι Ευρωπαίοι. Τον ενδιαφέρει τι "ακούν" οι πολίτες της. Τους φανατίζει και ελπίζει, αυτό είναι όλο.

Από τη στιγμή που ο Ερντογάν είναι ένα... ποντίκι που βρυχάται όλοι οι θιγόμενοι οφείλουν να τον αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη επιείκεια: Να σιωπούν, να αδιαφορούν και να βάζουν τριτοκλασάτα στελέχη τους να απαντούν σχεδόν με βαριεστημάρα. Ο λόγος είναι απλός. Όχι μόνο δεν εννοεί τίποτε από όσα λέει ο Ερντογάν, αλλά ταυτόχρονα καταστρέφεται. Η Τουρκία έχει περάσει σε ελλείμματα, η ανεργία πλέον καλπάζει, ο τουρισμός έχει υποστεί σοκ, τα λουκέτα των μικρομεσαίων δεν έχουν τελειωμό, η τούρκικη λίρα υποτιμάται συνεχώς κ.ο.κ.

Υπάρχει και συνέχεια: Η τουρκική κοινωνία ζει τον εφιάλτη των άδικων διωγμών και φυλακίσεων. Έχει διαιρεθεί, το μίσος περισσεύει, η αστική τάξη μεταφέρει εκτός Τουρκίας περιουσίες, οι Κούρδοι είναι σε ένοπλο αγώνα. Ο Ερντογάν, ακόμα και αν κρατούσε στα χέρια του ένα μαγικό ραβδί δεν μπορεί να αντιστρέψει την κοινωνική συντριβή που βιώνει η Τουρκία εξαιτίας του. 

Δεν υπάρχει κανένας φόβος εμπλοκής με την Ελλάδα λοιπόν ας σοβαρευτούμε. Ναι υπάρχει ο μόνιμος φόβος ενός ατυχήματος αλλά μέχρις εκεί. Ακόμα και αν συμβεί - που κανείς δεν το εύχεται - δεν πρόκειται να μετατραπεί εύκολα σε μεγαλύτερη σύρραξη.

Να έχουμε το νου μας λοιπόν αλλά και να ξέρουμε τι μας απειλεί, αν μας απειλεί. Όσο για τον Ερντογάν ακόμα και αν νικήσει στο δημοψήφισμα θα είναι μια πύρρειος νίκη αφού το τίμημα θα είναι η συνεχής καταστροφή της χώρας του.