Ανύπαρκτη λίστα

Κατήγγειλαν ανύπαρκτη λίστα

Ένα ακόμη φαιδρό παράδειγμα για την ποιότητα της αντιπολίτευσης στη χώρα: Η κρατική διαφήμιση στο σύνολο των ΜΜΕ ύψους 19,8 εκατ. ευρώ καταγγέλθηκε ως μέγα σκάνδαλο σε καθημερινή βάση.

Πρωί, μεσημέρι και βράδυ ακούγαμε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ ότι διανεμήθηκαν σε ημέτερους. 

Όπως ξέρετε, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και ενα σποτ- ύβρι κατά του συνόλου των δημοσιογράφων ότι με αυτό το πρόγραμμα εξαγοράστηκαν για να αποθεώνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό. 

Προχθές η λίστα δόθηκε στην δημοσιότητα όπου δεν υπάρχει κανένα μεπτό. Εκτός αν είναι μεπτό το γεγονός ότι το 86% των χρημάτων πήγαν σε περιφερειακά ΜΜΕ, ή ότι Μέσα Ενημέρωσης που δεν είχαν πάρει ούτε ένα ευρώ εδώ και μια δεκαετία πήραν επιτέλους από 1.000 έως 2.000 ευρώ, εν μέσω πανδημίας.

Δείτε τώρα πως διαχειρίστηκαν το φιάσκο τους, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η λίστα... επανασχεδιάστηκε (!!!) και ζητά να δοθεί η... αρχική. Ποια αρχική; Αυτή που δεν υπάρχει; Δηλαδή υβρίζει εκ νέου τα Μέσα Ενημέρωσης ότι σε συνεννόηση με την κυβέρνηση άλλαξαν τα ποσά! Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πέτσα ότι τα "μαγείρεψε" και πρέπει να συμμετάσχει στο master shef...

Προσκομίζουν κάποια απόδειξη για το δήθεν μαγέιρεμα οι του ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, ποτέ δεν χρειάζεται απόδειξη όταν λες ψέματα. Από κοντά και το ΚΙΝΑΛ που το πάει παραπέρα. Αυτοί δεν αμφισβητούν τη λίστα αλλά λένε ότι δόθηκαν ετεροβαρώς ποσά σε μεγάλα ΜΜΕ. Αν τους ρωτήσεις "σε ποιά", δεν ξέρουν.

Δεν είναι ούτε κομψό, ούτε ηθικό να ψεύδεται κανείς σε βαρος 1.230 Μέσων Ενημέρωσης που στην πλειοψηφία τους, εδώ και μια 10ετία, λυγίζουν από το βάρος μιας πολλαπλής κρίσης που τα απειλεί με λουκέτο, ή τα απαξιώνει. Επιτέλους λίγη ντροπή.