Ανακάλυψαν τον... εαυτό τους

Ανακάλυψαν τον εαυτό τους

Και ξαφνικά το πολιτικό σύστημα ανακάλυψε την... διαφθορά στην Δημόσιο τομέα. Έδωσαν στη δημοσιότητα την πληροφορία ότι 5.200 δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν σε Τράπεζες του εξωτερικού 1,5 δισ. ευρώ!

Πρόκειται για μια εντελώς ασήμαντη πληροφορία. Τα μεγέθη της διαφθοράς στο Δημόσιο είναι δεκάδες δισ. ευρώ και στηρίχθηκαν σε μια και μόνο μια βάση : Τον κομματισμό.

Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στην διαφθορά ήσαν κομματικά στελέχη αρχικά του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΝΔ. Όποιος κυβερνούσε, τοποθετούσε παντού στον κρατικό μηχανισμό κομματικούς. Η διάρθρωση ήταν απόλυτη.

Οι ημέτεροι ξεκινούσαν από την κορυφή (π.χ. ένας Γεν. Γραμματέα, ή ένας διοικητή φορέα) και διαχέονταν σε όλα τα επίπεδα της κάθε υπηρεσίας. Παντού υπήρχαν μόνο κομματικοί, οι περισσότεροι από τους οποίους "κολούσαν" έργα για να τα πάρουν, έστηναν διαγωνισμούς προμηθειών, έβαζαν φακέλους στα χρονοντούλαπα με το αζημίωτο και πάει λέγοντας.

Τι ακριβώς ανακάλυψαν οι πολιτικοί τώρα; Ότι τα δικά τους στελέχη που είχανακόμα και με εκ των υστέρων νομοθετικές ρυθμίσεις ΤΟ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ, έστειλαν λεφτά της διαφθοράς στο εξωτερικό; Κάποιες φορές σε αυτή την χώρα η γελοιότητα περισσεύει.