Ακόμη μια μέρα παρακμής

Μια ακόμη ημέρα παρακμής

Η επιλογή του κ. Δήμα για Πρόεδρος Δημοκρατίας έγινε εξωθεσμικά. Κανείς δεν ρωτήθηκε. Ούτε τα κόμματα που συγκυβερνοιύν, ούτε τα ιστορικά στελέχη των δυο παρατάξεων. Ζούμε  ένα μοναδικό έλλειμμα δημοκρατίας αφού όποιος κυβερνά κάνει ότι... γουστάρει.

Υπάρχει και ένα δεύτερο: Αντί να επιλέξουν ένα φωτεινό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ πρόσωπο που να ενώνει, να είναι έξω από τον βάρβαρο κομματισμό, πραγματικά κοινής αποδοχής, διάλεξαν πάλι ένα ελεγχόμενο κομματικό στέλεχος, (όσο καλό και αν είναι...)

Το Χρηματιστήριο κατέρρευσε με ρεκόρ 30ετίας: Έπεσε στο - 12,78%. Οι λόγοι είναι ξεκάθαροι. Οι ξένοι βλέπουν μια ανίκανη κυβέρνηση που επί τρια σχεδόν χρόνια έχει την Ελλάδα σε τέλμα (αν την είχε βγάλει από την κρίση, οι πιθανές πρόωρες εκλογές δεν θα ήσαν αιτια αυτής της κατάρρευσης, αλλά μια φυσιολογική δημοκρατική εξέλιξη). Βλέπουν επίσης μια αντιπολίτευση μπερδεμένη μεταξύ του εφικτού και του ανέφικτου.. Με την βοήθεια των εξ ίσου ανίκανων Ευρωπαίων γυρίσαμε 5 χρόνια πίσω.

Τέλος, ο σαλταδορισμός Σαμαρά. Δεν έχει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Δήμα, το πολύ να έχει 170. Για να βγάλει Πρόεδρο πρέπει να "ξεκαρφώσει" 8-10 βουλευτές από ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ. Τον έχω ικανό να τα καταφέρει, στο όνομα της Δημοκρατίας βέβαια. Πάντα υπάρχει ένας Κατσίκης αν σου λείπει. Τώρα απλώς χρειάζεται δέκα... Κασίκηδες. Κάτι σαν μικρό κοπάδι.