Έρχεται χιονοστιβάδα στην συγκυβέρνηση

Έρχεται χιονοστιβάδα στην συγκυβέρνηση

 

Στην πολιτική υπάρχει το φαινόμενο της χιονοστιβάδας. Ενώ η εξουσία μοιάζει να ελέγχει τις εξελίξεις, αρκεί να της ξεφύγει ένα "λιθαράκι" για να καταρρεύσει σε ελάχιστο χρόνο από ένα ολοένα διογκούμενο κύμα αντιδράσεων και αμφισβήτησης που θα την σαρώσει.

Σαμαράς και Βενιζέλος γνωρίζουν ότι η κοινωνία "βράζει" και στην πρώτη ευκαιρία θα εκραγεί. Να γιατί καθημερινά δίνουν μάχη για να πείσουν ότι η κρίση φεύγει, η ανάπτυξη έρχεται, όσα κακά έγιναν ήσαν αναγκαία για να σωθεί η πατρίδα και άλλα συναφή. Ψευδόμενοι και με τακτικισμούς, κρατούν μια ολόκληρη κοινωνία σε καταστολή.

Το κάνουν υπονομεύοντας τον αντίπαλο με προκλητικά ψεύδη. Το κάνουν  έχοντας εξαγοράσει το σύνολο σχεδόν των κεντρικών ΜΜΕ που φιλοξενούν κυβερνητικούς... ταλιμπάν στα τηλεπαράθυρα για να εξοντώνουν κάθε άλλη άποψη κυρίως μέσα από την λεκτική ευτέλεια. Το κάνουν με σχέδιο που έχει έναν βασικό στόχο: Να μείνουν στην διακυβέρνηση της χώρας μέχρι το 2016.

Η τακτική της συγκυβέρνησης έχει αποδώσει. Απόδειξη ότι βρίσκονται στην εξουσία για τρίτο χρόνο. Όμως την ώρα που μένει μόνο ένας ακόμη κάβος - για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία του πρωθυπουργού - αυτός της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, για να κυβερνούν όλη την τετραετία, έχουμε τα πρώτα ψήγματα μιας επερχόμενης χιονοστιβάδας. Δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου, κάτι που φάνταζε σχετικά εύκολο. Κάποιοι βουλευτές πάνε ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι Ποτάμι, το 180 θεωρείται άπιαστος στόχος και η συγκυβέρνηση ήδη τρέμει από υπόγειο σεισμό.

Αν η διαπίστωση ότι ο Σαμαράς δεν βρισκει τους 180 εδραιωθεί, τότε η χιονοστιβάδα θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από ότι υπολόγιζε κανείς και μάλιστα μέσα από το κόμμα της ΝΔ. Ο πολυμήχανος Σαμαράς δεν θα μπορεί να την αντιμετωπίσει, θα σαρωθεί. Και φυσικά η ψήφος εμπιστοσύνης της Δευτέρας δεν τον σώζει. Για... μια ημέρα θα ισχύει!