Ένα αξιοθρήνητο πολιτικό σύστημα

Ένα αξιοθρήνητο πολιτικό σύστημα

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα παραμενει θλιβερά ανυπόληπτο και αξιοθρήνητο. Είναι έτσι από την δεκαετία του 80, όταν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να τοποθετήσει το κόμμα στο κράτος και να δώσει υπερεξουσίες μονάρχη στον πρωθυπουργό.

Η Δεξια όταν επέστρεψε στην εξουσία δεν άλλαξε τίποτε, αντίθετα βολεύτηκε και αυτή με το σκληρό πελατειακό κράτος που είχε στηθεί, συνεχίζοντας να το συντηρεί και να το μεγαλώνει δανειζόμενη .

Μετά τους Σοσιαλιστές και τους Συντηρητικούς ήρθαν και οι Αριστεροί να συνεχίσουν ότι και οι προηγούμενοι. Κομματικό κράτος, βόλεμα ημετέρων, ψεύδη, έλλειψη σχεδίου, καταστροφικές πρακτικές. Ούτε αυτοί μπορούν να διορθώσουν τίποτε, είναι ίδιοι με τους προκατόχους τους.

Γιατί πράγματι πολιτικά αξιοθρήνητος είναι ο κ. Βαρουφάκης που επί πέντε μήνες διέλυσε την ελληνική οικονομία αδειάζοντας τα κρατικά ταμεία και ερημοποιώντας την αγορά, υποστηρίζοντας ότι οι εταίροι "θα κάνουν πίσω γιατί θα χάσουν περισσότερα από εμάς". Τώρα η κυβέρνηση προτείνει άδικα μέτρα 8 δισ. ευρώ και οι εταίροι το... σκέφτονται, θα επιβάλλουν περισσότερα!

Aξιοθρήνητοι είναι και οι αριστεροί τύπου Σκουρλέτη ή Βούτση που βεβαίωναν ότι δεν θα μπει καμία υπογραφή σε μνημονιακά μέτρα και τώρα αφού τα βάφτισαν "κοινωνικά δίκαια" (!), αναγγέλουν ότι θα τα ψηφίσουν. Η καρέκλα της εξουσίας οδηγεί την γλώσσα τους.

Αξιοθρήνητος και ο κ. Καμμένος που αναλαμβάνοντας το υπ. Εθνικής Άμυνας, έστησε δικό του βιλαέτι, με ξεχωριστή... εθνική πολιτική και ούτε που "σκάει" για τα μνημόνια, αυτά είναι δουλεία του διπλανού... κράτους, αυτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά θα επαναλάβω ότι ο χρόνος για αυτή την κυβέρνηση μετρά αντίστροφα, δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει και αυτό θα το ζήσουμε το Φθινόπωρο όταν και το κράτος και οι πολίτες θα έχουν οικονομικά βουλιάξει. Όλα γίνονται χειρότερα και θα σας περιγράψω αύριο τι ακριβώς θα ζήσουμε.