Ένας πλανήτης υπό κατάρρευση

Ένας πλανήτης υπό κατάρρευση

Kατάλαβα ότι  η σύγχρονη κοινωνία των ανθρώπων έχει αποδομηθεί, όταν στην κηδεία του Μαντέλα, είδα στην τηλεόραση έναν άσχετο άνθρωπο να μεταφράζει υποτίθεται, με την γλώσσα των κωφαλάλων  τα λεγόμενα μεγάλων ηγετών. Μόνο που ο άνθρωπος αυτός δεν μετέφραζε τίποτε: Χειρονομούσε στην τύχη!

Λίγο μετά η διαπίστωση ότι όλα έχουν αποδομηθεί ήρθε πάλι με τηλεοπτική εικόνα: Μέσα στο βαρύ - υποτίθεται - πένθος από την απώλεια μιας τέτοιας προσωπικότητας, ο Ομπάμα χαριεντιζόταν και έβγαζε selfie με μια ωραία ξανθιά πρωθυπουργό βόρειας ευρωπαϊκής χώρας.

Με συγκλόνισε η απώλεια των ΚΑΝΟΝΩΝ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Μπορεί να δικαιολογήσει κανείς έναν βλάκα που σε μια οικογενειακή γιορτή έφερε τη λάθος τούρτα ή είπε το αστείο που δεν έπρεπε. Όμως στην κοινωνική και πολιτική ελίτ όλα πρέπει να γίνονται ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΑ, με μυσταγωγία και άκρα σοβαρότητα για έναν σπουδαίο λόγο: Η κοινωνία πρέπει να καθησυχάζεται. Αυτοί που έχουν τις τύχες των πολλών στα χέρια τους, όχι μόνο τηρούν αλλά και επιβάλλουν τους σωστούς κανόνες υπέρ του κοινού συμφέροντος.

Ο καλοντυμένος ηγέτης, οι μπάντες που παιανίζουν, οι σημαίες και οι παρελάσεις, όλα υπηρετούν βαθύτερα νοήματα ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΥΝ τις κοινωνίες. Δεν γίνονται στην τύχη. Συνεπώς ο άσχετος που χειρονομούσε ακατάληπτα την γλώσσα των κωφαλάλων σε ένα παγκόσμιο γεγονός, αποδείκνυε ότι ΔΕΝ λειτουργεί πια το σύστημα. Όλα είναι υπό κατάρρευση.

Τα γράφω αυτά γιατί μια ακόμη συγκλονιστική απόδειξη ότι η κοινωνία αποδομείται ραγδαία, είναι και η εκτέλεση 12 ανθρώπων στο Παρίσι από Ισλαμιστές. Οδεύουμε ταχύτατα σε μια ζούγκλα όπου ο φανατισμός θα κυριαρχεί των αρχών και των αξιών. Και οι ηγέτες θα αποδεικνύονται λίγοι και αδύναμοι.