Άλλοι στον ¨Αρη, εμείς εδώ...

'Αλλοι ατον Άρη, εμείς εδώ...

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ιδρυτής της Space X και της Tesla, δήλωσε ότι σκέπτεται να εγκατασταθεί στον ‘Αρη για να βοηθήσει να χτισθεί η πρώτη αρειανή βάση.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Γκάρντιαν» και «Ιντιπέντεντ», είπε: «Ξέρω ακριβώς τι κάνω. Σκέφτομαι να μετακομίσω εκεί, αν και δεν είναι σίγουρο ότι θα  μπορούμε να γυρίσουμε πίσω»!

Την ίδια ώρα το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον πλανήτη Άρη, με σκοπό την μελέτη του «κόκκινου πλανήτη» αλλά και των σεισμών του.

Το InSight έφτασε στον Άρη, μετά από ένα ταξίδι 484 εκατομμυρίων χιλιομέτρων με ταχύτητα 19.800 χλμ. την ώρα. 

Το ύψους περίπου ενός μέτρου και βάρους 358 κιλών InSight είχε εκτοξευθεί από τη Γη στις 5 Μαΐου και ο προορισμός του είναι μια τεράστια επίπεδη έκταση του Άρη, γνωστή ως Elysium Planitia, μήκους 130 χλμ. και πλάτους 27 χλμ., λίγο βόρεια του αρειανού ισημερινού, γνωστή και ως «το μεγαλύτερο επίπεδο πάρκινγκ στον Άρη».

Διαβάζοντας τα παραπάνω σκέφτηκα δυο πράγματα και αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σας. Πρώτον μια μικρή λύτρωση που νοιώθει κανείς όταν δεν ασχολείται με τον βούρκο που είναι σήμερα η πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Και δεύτερον ότι την ώρα που που ο άνθρωπος μπαίνει σε μια απίστευτη νέα εποχή, κάποιοι εδώ σε αυτή την δύσμοιρη χώρα να διχάζουν τους ανθρώπους κοιτώντας έναν αιώνα πίσω.