Στον... Άγνωστο Πρόεδρο

Στον... Άγνωστο Πρόεδρο

 

Το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει φτάσει σε τέτοιο χάλι που ενώ δεν υπάρχει υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Σαμαράς δηλώνει : "Έχω βρεί τους 180 που θα τον... εκλέξουν"!

Μπορώ να φανταστώ ένα άδειο κάδρο με ένα ερωτηματικό στη μέση και από πάνω την φράση : 'Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Αυτό το ερωτηματικό, φαντάζομαι να το περιφέρουν από κανάλι σε κανάλι. Εκεί, περισπούδαστοι της δημοσιογραφίας και πολιτικές διάνοιες που καθοδηγούν την χώρα, να εξηγούν γιατί πρέπει να ψηφιστεί το... ερωτηματικό!

Ο ίδιος ο Σαμαράς ΜΕ ΔΙΆΓΓΕΛΜΑ να υποστηρίζει: 'Ψηφίστε γτο ερωτηματικό για να μην πέσει η κυβέρνηση και μετά... βλέπουμε ποιον θα βάλουμε Πρόεδρο. Εκεί θα τα χαλάσουμε;"

Πλέον αυτό που ζούμε πολιτικά είναι ένα θέατρο σκιών. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Μετά την απαξίωση του Πολιτεύματος, την περιφρόνηση κάθε κοινοβουλευτικού κανόνα , το κουρέλιασμα του Συντάγματος και την ποδηγέτηση των θεσμών, ζούμε μια καφενόβια συζήτηση για έναν ακόμη απαξιωμένο θεσμό αυτόν του Προέδρου της "δημοκρατίας".