Σαμαράς και εικονική πραγματικότητα

Λάτρης της εικονικής πραγματικότητας ο κ. Σαμαράς

 

Ο κ. Σαμαράς είναι ένας δυνατός παίκτης στο πολιτικό παρασκήνιο (άλλωστε αυτό τον κρατά στην καρέκλα του πρωθυπουργού, τίποτε άλλο). Στην προσπάθειά του να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας (ώστε να μην πάει σε εκλογές που σίγουρα τις χάνει), ιδού τι σχεδιάζει :

Θέλει να διευρύνει την συζήτηση. Να μην μιλάμε μόνο για εκλογή Προέδρου αλλά να ξεκινήσει έναν δημόσιο διάλογο για την διαπραγμάτευση για το χρέος, καθώς και για το Σύνταγμα που πρέπει να αλλάξει (αλλαγή στον τρόπο εκλογής και των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας,  νεο σταθερό εκλογικό σύστημα κ.α.).

Ο κ. Σαμαράς θέλει όταν θα συναντήσει έναν - έναν τους βουλευτές που πρέπει να πεισθούν να ψηφίσουν για Πρόεδρο να τους μιλήσει και για "τα μεγάλα που πρέπει να γίνουν". Δηλαδή να δημιουργήσει ένα υποτιθέμενο "σοβαρό" πλαίσιο συζήτησης που θα είναι το άλλοθι για όποιον βουλευτή θελήσει να εξηγήσει γιατί ψήφισε υπέρ Σαμαρά.

Αρέσκεται ο κ. Σαμαράς στην εικονική πραγματικότητα. Με τον ίδιο τρόπο που... απογειώνει την χώρα, σταμάτησε την ανεργία, έφερε την ανάπτυξη κ.α. ακριβώς με τον ίδιο τρόπο θέλει να δημιουργήσει την εικονική πραγματικότητα της αναγκαιότητας εκλογής Προέδρου "γιατί υπάρχουν μπροστά μας το χρέος, το Σύνταγμα" και άλλα... εικονικά.