Σαμαράς και αποτυχία

Νέο εμπόριο ελπίδας

 

H λέξη - κωδικός για τον Αντώνη Σαμαρά είναι η λέξη "αποτυχία". Ο πρωθυπουργός ξέρει ότι όλα όσα υποσχέθηκε για ανάπτυξη, ανάκαμψη κ.α. διαψεύστηκαν. Έπεισε πολλούς ότι οι θυσίες θα έχουν αποτέλεσμα. Έδωσε ημερομηνίες. Αυτές πέρασαν και όλα έγιναν χειρότερα. 

Αν πάνω σε αυτή την αποτυχία έρθουν νέα μέτρα, νέα δανεικά και νέο μνημόνιο, η κοινωνία χωρίς ψεύτικες έστω ελπίδες θα αντιδράσει. Το χειρότερο για τον κ. Σαμαρά : Μη πείθοντας θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την αναπόφευκτη ήττα του, αργά ή γρήγορα.
Τι κάνει ο Σαμαράς για να ξεγελάσει πάλι μια ολόκληρη κοινωνία και να "κρύψει" την αποτυχία του; Δεν θέλει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα  (για να υποστηρίζει ότι τα κατάφερε...). Ζητά επίσης ρύθμιση του χρέους, πάλι για να υποστηρίξει ότι πέτυχε.
Ο πρωθυπουργός καταφεύγει και πάλι στο εμπόριο ελπίδας. Πρώτα το έκανε απ΄ευθείας προς τους πολίτες (που τον πίστευαν). Τώρα θέλει να βάλει εμμέσως τους δανειστές να το λένε δεχόμενοι "όχι μέτρα, όχι μνημόνιο". Ότι δήθεν τα κατάφερε δηλαδή.
      molonoti.gr