Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί;

Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί;

 

Η δημοσκόπηση της Puplic Isuee, αιφνιδίασε τους πάντες. Εν μέσω διαρκούς ύφεσης και ενώ η οικονομική κατάρρευση της αγοράς και των νοικοκυριών συνεχίζεται χειρότερη από ποτέ, η ΝΔ πέρασε πρώτη με 29%. Μάλιστα μαζί με ΠΑΣΟΚ (8%) και ΔΗΜΑΡ (7%), τα τρία κυβερνητικά κόμματα φτάνουν το 44%!

Τι ακριβώς συμβαίνει; Ένας στους δυο Έλληνες λέγει "ναι" στο μνημόνιο-3, τους φόρους, τις περικοπές και αγνοεί το ράλι της ανεργίας προς το 30%; Τα βελτιωμένα ποσοστά των τριών κομμάτων και η καταλληλότητα Σαμαρά για την πρωθυπουργία (48%), ενθάρρυναν επίσης τα στελέχη των τριών κομμάτων και τα φιλικά ΜΜΕ να βγούν σε μια αντεπίθεση με κοινό επιχείρημα: "Είμαστε σε καλό δρόμο".

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χάνοντας 3% και περνώντας σην δεύτερη θέση, δείχνει ότι έφτασε στο ταβάνι ακριβώς γιατί δεν έχει καταθέσει στην κοινωνία ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ενώ δεν επικοινωνεί με τα δοκιμαζόμενα κοινωνικά στρώμματα ώστε να αγωνίζεται στην Βουλή κ.α. για τα καθημερινά που υποβαθμίζουν τις ζωές τους.

Γιατί λοιπόν η ΝΔ πέρασε στην πρώη θέση και μάλιστα με σχεδόν 30%; Φαίνεται ότι ένα μέρος των πολιτών αρχίζει να πιστεύει ότι όντως η λιτότητα εξελλίσσεται σε έναν δρόμο εξόδου από την κρίση, "αρκεί να είσαι σταθερός σε αυτήν"!Φαίνεται ότι αποδίδουν και τα καλά λόγια των Ευρωπαίων. Φαίνεται τέλος ότι πολλοί σκέπτονται: "Πόσο χειρότερα πια; Και για πόσο ακόμα;"

Οι πολίτες μη βρίσκοντας σανίδα σωτηρίας στο πολιτικό σύστημα (π.χ. ΣΥΡΙΖΑ) καταφεύγουν σε υποθετικές ελπίδες για να ανακτήσουν λίγο κουράγιο αυτές τις δύσκολες μέρες. Η σανίδα σωτηρίας είναι να ελπίζουν γενικώς... Χωρίς αυτές οι ελπίδες να βασίζονται στο πραγματικό.

           molonoti.gr