"Ώρα μηδέν" από την Αιμιλία Πλατή (εκδόσεις "Αύρα")

Το βιβλίο αυτό είναι μια ιστορία για το δικαίωμα των νέων ανθρώπων να ονειρεύονται χωρίς τα όρια που βάζουν η οικογένεια, η τάξη στην οποία ανήκουν, η κοινωνία, η πατρίδα. Μια ιστορία για την αληθινή αγάπη, το έγκλημα, την τιμωρία και την κάθαρση που τελικά έρχεται μόνο μέσα από την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Η πλοκή διαδραματίζεται στην Ελλάδα και την Πολωνία. Σκηνές ξετυλίγονται τόσο στην Αθήνα και την ευρύτερη Αττική όσο και στη Βαρσοβία και μας φέρνουν κοντά στην ιστορία και την κουλτούρα τους.

Όλες οι πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στα σχολεία των φυλακών.

Ο εκδότης αναφέρει: "Παρακαλούμε στηρίξτε αυτό το σκοπό, στα πλαίσια πάντα της κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο".

Δυο λόγια από τη συγγραφέα: Αιμιλία Πλατή είναι ψευδώνυμο. Πρόκειται για μια μεγάλη Πολωνή ηρωίδα της επανάστασης. Για τη συγγραφέα, το όνομα αυτό συμβολίζει τον νέο που αγωνίζεται, είναι αγνός, έχει όραμα και δεν προδίδει ποτέ τις αξίες του.

Η συγγραφέας σπούδασε τη μεγάλη επιστήμη της Φύσης αλλά βρήκε σκοπό ζωής στις λέξεις, στη Λογοτεχνία. Πιστεύει στη δύναμη που έχουν τα βιβλία να αλλάζουν τον κόσμο. Πιστεύει ότι τα βιβλία μπορούν να προσφέρουν. Πιστεύει στην μόρφωση και στους νέους ανθρώπους.

Η οικογένεια, η καταγωγή, οι κοινωνικές συνθήκες δεν θα πρέπει να θέτουν όρια στα όνειρα των ανθρώπων.

Φωτογραφίες:Το βιβλίο περιέχει μια καινοτομία που βοηθάει τον αναγνώστη και παρουσιάζει μια ξεχωριστή εικαστική άποψη. Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με μια φωτογραφία που έχει σχέση με τη δράση του. Οι φωτογραφίες είναι δημιουργίες της Μαρίας Παγώνη.

Επικοινωνία:

Αιμιλία Πλατή 6937 400906

Εκδόσεις Αύρα

 info@avrabooks.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΟ:

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΥΡΑ ΔΙΔΟΤΟΥ 38, 1ος όρ. – 106 80 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 36 17 031-32 

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ:

ΟΜΗΡΟΥ 4,ΣΥΝΤΑΓΜΑ (εντός στοάς)

ΤΗΛ.: 210 76 59 750 – ΣΗΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ: ΟΜΗΡΟΥ 4, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης