Φράνσις Φορντ Κόπολα: «Απαράδεκτες» οι ταινίες των σούπερ ηρώων της Marvel

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μάρτιν Σκορσέζε στην αντιπαράθεση για την κινηματογραφική αξία των ταινιών της Marvel.


 
 

Ο 80χρονος φημισμένος σκηνοθέτης του «Apocalypse Now» τάχθηκε στο πλευρό του Μάρτιν Σκορσέζε, μιλώντας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λουμιέρ στη Λυών της Γαλλίας, όπου βραβεύθηκε για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.


 
 

Ο Κόπολα έκανε ένα βήμα παραπάνω από τις κριτικές του Σκορσέζε για το Marvel Cinematic Universe -MCU (Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel),  επισημαίνοντας ότι τα έργα με τους υπερήρωες όχι μόνο «δεν είναι κινηματογράφος» αλλά και είναι και «απαράδεκτα».


 
 

«Όταν ο Μάρτιν Σκορσέζε λέει ότι οι ταινίες Marvel δεν είναι κινηματογράφος, έχει δίκιο, επειδή περιμένουμε να μάθουμε κάτι από τον κινηματογράφο, αναμένουμε να κερδίσουμε κάτι, κάποιο φως, κάποια γνώση, κάποια έμπνευση» δήλωσε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος.

«Δεν ξέρω αν κάποιος κερδίζει κάτι από το να βλέπει την ίδια ταινία ξανά και ξανά. Ο Μάρτιν ήταν ευγενικός, όταν είπε ότι “δεν είναι κινηματογράφος”. Δεν είπε ότι είναι απαράδεκτες, το οποίο λέω εγώ» τόνισε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης