Φεστιβάλ Αθηνών: Ακυρώσεις για οικονομικούς και διαδικαστικούς λόγους

Ηρώδειο

Χωρίς Berliner Ensemble και Μπομπ Γουίλσον, ούτε και Βασιλικό Θέατρο της Στοκχόλμης, αλλά με τον βερολινέζικο θίασο Schaubühne αντ' αυτών, προχωρά το Φεστιβάλ Αθηνών στην αναμφίβολα δυσκολότερη διοργάνωση της τελευταίας επταετίας, από τότε που το ανέλαβε ο Γιώργος Λούκος.

Για οικονομικούς και διαδικαστικούς λόγους, το Berliner Ensemble ματαίωσε τις δύο παραστάσεις του, Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον και τον μονόλογο Απλά περίπλοκο του Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Κλάους Πάιμαν.

Επίσης, το Βασιλικό Θέατρο της Στοκχόλμης ματαίωσε την παράσταση Σονάτα των Φαντασμάτων του Αύγουστου Στρίντμπεργκ.

Την αυλαία του Φεστιβάλ, στις 8 Ιουνίου στην οδό Πειραιώς, δεν θα σηκώσει το Berliner Ensemble, αλλά το απολαυστικό δίδυμο από την Ελβετία, Ζίμερμαν και Ντε Περό.

Στο πρόγραμμα της Πειραιώς, οριστικοποιήθηκε για τις 21 και 23 Ιουνίου ο βερολινέζικος θίασος Schaubühne, με το έργο Δεσποινίς Τζούλια του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, σε σκηνοθεσία της Βρετανίδας Κέιτι Μίτσελ και με την Επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα, σε σκηνοθεσία του Ούγγρου σκηνοθέτη Ντέιβιντ Μάρτον. Η εν λόγω παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη όπερα του Κλαούντιο Μοντεβέρντι.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης