Φίλιππος Πλιάτσικας: Ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ κατακλέβει τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών

Απίστευτη καταγγελία του γνωστού τραγοοδοποιού Φίλιππου Πλιάτσικα: "Το 2017 και το 2018 ήταν δύο χρονιές που το σύνολο σχεδόν των πνευματικών δημιουργών έλαβε μηδενικά ποσά για τη δουλειά του, για τα τραγούδια του, τα οποία εξακολουθούν να παίζονται και να είναι προϊόν προς εκμετάλλευση στο διαδίκτυο, στα καφέ, στις μουσικές σκηνές, στα νυχτερινά μαγαζιά, στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, κλπ.

Από όλο αυτό λοιπόν τον κύκλο που εισπράττει χρήματα εκμεταλλευόμενος τα τραγούδια των πνευματικών δημιουργών τα δύο τελευταία χρόνια, οι μόνοι που πληρώθηκαν ήταν κρατικοί λειτουργοί, επίτροποι και οι συν αυτούς παρατρεχάμενοι διορισμένοι από την κυβέρνηση, οι οποίοι πήραν και εξακολουθούν να παίρνουν παχυλούς μηνιαίους μισθούς στο όνομα της «προστασίας των Ελλήνων δημιουργών».

Το συνολικό δε ποσό το οποίο εισπράττουν όλοι αυτοί οι κρατικοί λειτουργοί και τα λειτουργικά τους έξοδα, την ίδια στιγμή που οικογένειες δημιουργών και κληρονόμων, οι οποίες στηρίζονταν σε αυτό το έσοδο για να ζήσουν δεν έχουν λάβει τίποτα, είναι υπέρογκο για τα δεδομένα της εποχής. Αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ το χρόνο!

Ένας μικρός στρατός κομματικών στελεχών που διορίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο με σκοπό να αποτρέψει την πτώχευση της ΑΕΠΙ για να μην καταστραφούν οι κόποι των δημιουργών όπως προέβλεπε ο νόμος.

Όχι μόνο οδήγησαν την ΑΕΠΙ σε πτώχευση με την χαριστική βολή και της ίδιας της κυβέρνησης στο όνομα της «κάθαρσης» αλλά κατάφερε να δημιουργήσει και διάδοχη κρατικοδίαιτη κατάσταση για να συνεχίσει να απομυζά το κράτος εν ονόματι των δημιουργών εμποδίζοντας την αγορά να αποκαταστήσει τις πληγές της προκαλώντας ασύγκριτα μεγαλύτερη καταστροφή...".

Ο Φ. Πλιάτσικας αναφέρει: "... Ποτέ η τέχνη δεν κέρδισε από τον εναγκαλισμό της με την εξουσία. Δεν υπάρχει τίποτα κολακευτικό σε αυτό. Μόνο χρησιμοποίησή υπάρχει. Δεν νοείται οι ίδιοι να βάζουμε το κράτος να απλώνει τα χέρια του στα δικαιώματα των τραγουδιών μας. Δεν έχουμε ανάγκη σωτήρες αν είμαστε ενωμένοι".

Κι ακόμη: "... Η κυβέρνηση με πρόσχημα την άρνηση τους για διαπραγματεύσεις με την πρώην αμαρτωλή διοίκηση της ΑΕΠΙ προκειμένου να παραδοθεί η εταιρεία στους δημιουργούς, πυρπόλησαν το οποιοδήποτε σχέδιο εξυγίανσης (κρατικοί λειτουργοί και οι δημιουργοί σύμμαχοι τους) σήμερα είναι ομόσταυλοι αυτού του καινούργιου κρατικού μορφώματος το οποίο παραδόξως έχει τα γραφεία του ακριβώς στο προηγούμενο κτίριο της ΑΕΠΙ, χρησιμοποιεί παράνομα τις βάσεις δεδομένων της και τους υπολογιστές της, τις συμβάσεις της και διανέμει χρήματα με βάση «την φωτογραφία της τελευταίας διανομής» της κατά τα άλλα αμαρτωλής ΑΕΠΙ!

Ποιος ξέρει με ποιες συμφωνίες και συνεννοήσεις με αυτούς ακριβώς τους αμαρτωλούς πρώην ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ. Αυτό είναι «το καινούργιο, το καθαρό» που ευαγγελίστηκαν και στο όνομά του κατέστρεψαν αξία πάνω από 50 εκατομμύρια!". 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης