Το Oscar του "Πολίτη Κέιν" αγοράστηκε 861.542 δολάρια!

Το χρυσό αγαλματίδιο δημοπρατήθηκε έναντι 861.542 δολαρίων! Η τελική τιμή του όμως δεν ξεπέρασε τις φιλοδοξίες του οίκου που ήταν το 1 εκατομμύριο.

Ο Πολίτης Κέιν θεωρείται μία από τις καλύτερες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου και πολλοί την εξαίρουν για το πρωτοποριακό -για την εποχή- κινηματογραφικό στυλ της.

Η ιστορία αυτού του Όσκαρ έχει υπάρξει ιδιαίτερα επεισοδιακή. Το βραβείο θεωρείτο χαμένο μέχρι το 1994 και το είχε φυλάξει ένας κινηματογραφιστής στο Λος Αντζελες ως αμοιβή επειδή εργάστηκε για τον Όρσον Ουέλς.

Η δημοπρασία έγινε μέσω διαδικτύου, ενώ το όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό. Ωστόσο η δέυτερη μεγαλύτερη προσφορά, που έγινε ανήκε στο διάσημο μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο οποίος παρά τις "μαγικές" του ικανότητες δεν κατάφερε να το κάνει δικό του.

Από το 1950 η Ακαδημία έχει θέσει ως όρο στα Όσκαρ να της δίνεται η δυνατότητα να τα αγοράσει για ένα δολάριο. Επειδή όμως Ο Πολίτης Κέιν βραβεύτηκε το 1942, αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για αυτό το Όσκαρ -όπως και για όλα εκείνα που χρονολογούνται πριν το 1950.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/με πληροφορίες από το Bήμα

Δείτε επίσης