Το μπάσκετ κατατρόπωσε την μικροπρέπεια

Επιτέλους το μπάσκετ νίκησε την μικροπρέπεια. Το εκπληκτικό παιχνίδι ΠΑΟ - Ολυμπιακού είχε τελικά δυο νικητές δηλαδή και τις δυο ομάδες αφού στο τέλος όλοι χειροκροτούσαν όλους. Το παιχνίδι ήταν μια μαγεία αθλητικής συμπεριφοράς, εναλλαγών στο σκορ , φοβερών προσωπικών επιδόσεων, εξαιερτικών τακτικών και κυρίως αλληλοσεβασμού.

Οι “πράσινοι” πήραν τη νίκη στην παράταση με 99-93, αλλά μετά την κόρνα της λήξης, οι παίκτες των δύο ομάδων συνεχάρησαν οι μεν τους δε για το εντυπωσιακότατο ματς της 13ης αγωνιστικής στη Euroleague.

Πιτίνο και Σπανούλης αγκαλιάστηκαν μάλιστα κατά την έξοδό τους από τον αγωνιστικό χώρο, λίγες ημερες μετά την ανακοίνωνση τριων παικτών του Ολυμπιακού ότι δεν θα κατέλθουν με την εθνική ομάδα αν ο Πιτίνο παραμείνει προπονητής του ΠΑΟ.

Στο εν λόγω ματς ο... κοντός Ράις έκανε ρεκόρ όλων των εποχών με 41 πόντους (8/16 τρίποντα) ενώ ο Πολ του Ολυμπιακού είχε 5/7 τρίποντα και γύριζε το ματς όποτε ο ΠΑΟ ξέφευγε. Με 0/9 τρίποντα ο Καλάθης μοιάζει να είναι κακός αλλά κέρδισε δυο μπάλες (μια που έφερε την παράταση και μια που έφερε τη νίκη), ενώ πέτυχε και 14 πόντους.

* Σε μια άλλη υπέροχη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ, ο Προμηθέας από τα μέσα του τρίοτυ 10λεπτου με το Λαύριο, έβαλε τους 4 εφήβους του που έπαιξαν μεχρι το τέλος! Επιθετικά δεν τα πήγαν καλά οι μικροί όμως αμυντικά κράτησαν τη διαφορά!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης