Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη ταξιδεύει στον Πειραιά (Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από 18 έως 30 Οκτωβρίου)

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη συνεχίζει και τον φετινό χειμώνα το ταξίδι του με δύο εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ΔΘΠ), στο πλαίσιο του Έτους Νίκου Καζαντζάκη.

Από τις 18 έως τις 30 Οκτωβρίου, στο Φουαγιέ Α΄ του ΔΘΠ, θα πραγματοποιηθεί κινητή έκθεση με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης: η Ζωή και το Έργο». Η Έκθεση περιλαμβάνει εργογραφικά και βιογραφικά στοιχεία του Νίκου Καζαντζάκη σε εικαστικές επιφάνειες που αναπλάθουν την αισθητική αντίληψη ενός Μουσείου αφιερωμένου στον συγγραφέα που εξακολουθεί να διαβάζεται σε όλο τον κόσμο.

Ο σχεδιασμός της έκθεσης είναι του Δημήτρη Καλοκύρη, τα κείμενα εργογραφίας της Λίτσας Χατζοπούλου, τα κείμενα βίου του Λευτέρη Χαρωνίτη, ο γραφιστικός σχεδιασμός της Αριάδνης Καλοκύρη, ο συντονισμός και η επιμέλεια της Βαρβάρας Τσάκα.  Η έκθεση - παραγωγής του Μουσείου Καζαντζάκη- θα λειτουργεί τις ώρες παραστάσεων του ΔΘΠ.

Στις 24 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του ΔΘΠ θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με έργα Κρητών συνθετών, με οκταμελή Λαϊκή Ορχήστρα που θα διευθύνει ο βραβευμένος με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» Χρήστος Λεοντής.

Με τη μοναδική αυτή συναυλία, η μάνα Κρήτη, η «Εκατοντάπολις» πανάρχαια γη, με το τραγούδι των παιδιών της: Γιάννη Μαρκόπουλου (Λασίθι), Χρήστου Λεοντή (Ηράκλειο), Νίκου Μαμαγκάκη (Ρέθυμνο) και Μίκη Θεοδωράκη (Χανιά), τιμά τον μεγάλο της γιο Νίκο Καζαντζάκη. Τραγουδούν: Ιωάννα Φόρτη, Θοδωρής Βουτσικάκης, Πάνος Μπούσαλης.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τηλ. 210 4143 357  | [email protected]

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τηλ. 2810 741689 | [email protected]

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης