Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης έκλεισε τις πόρτες (Λόγω έργων επέκτασης)

Από το περασμένο Σάββατο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ) έκλεισε τις πόρτες του λόγω έργων επέκτασης αλλά και ανακαίνισης. Θα τις ξανανοίξει στις 21 Οκτωβρίου για τα εκατομμύρια των επισκεπτών του.  


 
 

Στο ΜοΜΑ μπορεί κανείς να θαυμάσει μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της σύγχρονης τέχνης το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο αριθμός των επισκεπτών είναι τόσο μεγάλος που είναι πολύ δύσκολο να τα δει κανείς με ευκολία.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, από 150 χώρες του κόσμου, συνωστίζονται στις αίθουσες του κτηρίου που βρίσκεται στην καρδιά του Μανχάταν -σε σημείο που οι ουρές στα ταμεία να φτάνουν πολλά μέτρα μέχρι και έξω στο δρόμο.  


 
 

Πριν από 15 χρόνια, ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Yoshio Taniguchi διπλασίασε την επιφάνεια του Μουσείου αλλά και πάλι, με το πέρασμα του χρόνου, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Έτσι, η επόμενη επέκταση του χώρου για τις εκθέσεις ήταν υπόθεση χρόνου. Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια των Ricardo Scolfidio και Liz Diller αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης.

 


 
 

Δεν πρόκειται όμως μόνο για επέκταση κατά 3.700τμ. που θα κοστίσει 350 εκατομμύρια ευρώ αλλά και για μια γενική ανακαίνιση, έναν συνολικό αναπροσανατολισμό του Μουσείου για να προβάλλει με νέο τρόπο τα έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης.

Παράλληλα, με ζωγραφικούς πίνακες θα ενισχυθεί η παρουσία άλλων ειδών, όπως ντιζάιν, φωτογραφίας, φιλμ και περφόρμανς, περισσότερη τέχνη από γυναίκες, από Αφροαμερικανούς, Λατινοαμερικανούς και Ασιάτες.


JOHN WRONN
 

Στην καρδιά του Μουσείου θα υπάρχει χώρος για ζωντανές περφόρμανς και πειραματική τέχνη. Κι όταν ξανανοίξουν οι πόρτες του, τους επισκέπτες περιμένουν εκπλήξεις με δείγματα τέχνης, μεταξύ άλλων, από τη Λατινική Αμερική και μια έκθεση σε συνεργασία με το Μουσείο The Studio του Χάρλεμ, όπου για πολλά χρόνια ζούσαν μόνο Αφροαμερικανοί.


 
 

Έτσι, μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό. Με άλλα λόγια, έπονται τέσσερις μήνες χωρίς το ΜοΜΑ, σε μια περίοδο τουριστικής αιχμής, που για τους τουρίστες το συγκεκριμένο Μουσείο είναι κομμάτι του προγράμματός τους.

Το γραφείο τουρισμού της Νέας Υόρκης ελπίζει ότι θα διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις άλλα Μουσεία και θέλγητρα της μεγαλούπολης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης