Το κράτος εξακολουθεί να κυνηγά τον... ΠΑΟ

Χωρίς γήπεδο κινδυνεύει να μείνει ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Το απίστευτο ελληνικό δημόσιο αφου ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ το γήπεδο του Βοτανικού, τώρα θέλει να γκρεμίσει την... Λεωφόρο! Ο ΠΑΟ κατέθεσε προσφυγή καταγγέλλοντας ότι από τις αλλαγές που έγιναν στα νομοθετικά κείμενα, προκύπτει ότι προηγείται η ολοκλήρωση της κατεδάφισης του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας που καθημερινά χρησιμοποιούνται από τους ερασιτέχνες αθλητές του ΠΑΟ και μετά εκδίδεται η άδεια λειτουργίας των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βοτανικό!

Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια κάποιο διάστημα να αδρανοποιείται το αθλητικό σωματείο και να περιορίζεται η ελεύθερη δραστηριότητα του, κατά παράβαση του άρθρου 12 του Συντάγματος που καθιερώνει την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι.

Σύμφωνα με αυτή τη συνταγματική επιταγή, επισημαίνεται στην προσφυγή, πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου και να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων, ακόμη και του γηπέδου ποδοσφαίρου και έπειτα να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης των παλαιών εγκαταστάσεων στην Λ. Αλεξάνδρας.

Τέλος, υποστηρίζει ο ΠΑΟ ότι παραβιάζεται και το άρθρο 16 του Συντάγματος που προβλέπει την υποχρεωτική προστασία του αθλητισμού από το κράτος, όπως επίσης παραβιάζονται οι νομοθετικοί κανόνες που αφορούν τις κατεδαφίσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης