Το διαλυμένο και χρεοκοπημένο τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα δεν συμμαζεύεται με νόμους και άρθρα, είναι ξοφλημένο

Πάνω από 90 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν όλοι μαζί συνολικά ετήσια έσοδα μόλις... 10.000.000 ευρώ, δηλαδή ο κάθε σταθμός έχει μηνιαία έσοδα κάτω των 10.000 ευρώ! Η κατάστασή τους είναι τόσο τραγική ώστε φιλοξενούν κυρίως εκπομπές τηλε-πωλήσεων ευτελών προϊόντων, έχουν ελάχιστους ή και καθόλου εργαζόμενους, που κάνουν από πέντε δουλειές μαζί.

Πρόκειται για επιχειρήσεις οικογενειακές που είναι ζημιογόνες και χρηματοδοτούνται από άλλες δραστηριότητες των ιδιοκτητών τους.

Τα ίδια και χειρότερα στους σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Όλοι ζημιογόνοι, όλοι με μειωμένα έσοδα, όλοι με το ελάχιστο προσωπικό, ενώ οι δημοσιογράφικές εκπομπές έχουν πλέον ελάχιστο κόστος (αντί για εξωτερικά γυρίσματα γίνονται συζητήσεις στα studio κ.λ.π.)

Τώρα πως σε αυτό το διαλυμένο περιβάλλον ο κ. Παππάς επιδιώκει να ορίσει 400 εργαζόμενους ελάχιστο όριο εργαζομένων ή εκατομμύρια για διεκδίκηση αδειών, άγνωστο. Αν πάντως τα περάσει άλλοι θα κλέισουν και άλλοι θα αποκτηθούν κοψοχρονιά από... κεφαλαιοκράτες.

Πάντως η ACT (Ευρωππαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών, σχολίασε με ανακοίνωσή της το νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες επισημαίνοντας:

«Αν τελικά ψηφιστεί το σχέδιο νόμου το οποίο έχει δημοσιοποιηθεί, η ACT πιστεύει ακράδαντα ότι θα περιέχει διατάξεις ασύμβατες με τους Ευρωπαΐκούς νόμους».

Ο Γενικός Διευθυντής της ACT, Ρος Μπίγκαμ προσθέτει: «Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μας ανησυχούν πολύ. Η τηλεοπτική βιομηχανία έχει χτυπηθεί σκληρά από την οικονομική κρίση και το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο θα επιδεινώσει την κατάσταση, δημουργώντας επιπλέον ανασφάλεια».

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στα ραδιόφωνα όπου τα περισσότςερα παίζουν μόνο μουσική, έχουν υποτυπώδη προγράμματα και δεν θυμίζουν σε τίποτε τις ένδοξες ημέρες της δεκαετίας του 90.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης